Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Graptemys pseudogeographica kohni želva mapová, zelené skvrny na krunýřku-plisen?

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat. 6 let mám vodní želvu Mapovou ( missisipská).Je to sameček, je aktivní rád se sluní, nejraději má sušenou stravu, občas si da rybu nebo mrazené krevety.Ve vodě ma rozpustný vápník želvík. Včera jsem našla na horním krunýřku, že jedna část je bílá, asi se bude odlupovat tak jako bříško, ale navrchu jsem to ješte neviděla, tak se chci zeptat zda je to v pořádku nebo nemá nedostatek vitamínů?
Dále se vyskutují na krunýřu i bříšku občas zelené fleky, myslela jsme, že je od řas, tak to čistím zubním kartáčkem, ale z břiška to nejde, a nechci tlačit. Dočetla jsem, se že by to mohla být plísen.Bylo by možné to poznat z přiložených fotek?

Našla jsem si, že : postižená místa potírat dezinfekčním přípravkem Betadine nebo přímo antimykotickým léčivem (např.ketokonazol). Do vody přidejte akvaristický přípravek proti plísním (např. malachytovou zeleň, kuchyňskou sůl)Tak jsem se chtěla poradit co je nelepší řešení a jeslti kombinovat vše naráz nebo zkoušet postupně?

Děkuji za pomoc

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny