Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon-požírání listů, napájení

zdravím mám dotaz můj chameleonek má asi 2 měsíce a něco taky se vyhřívá se zavřenýma očima,někdy pozoruji jak jedno z očí se mu zatlačuje jako by žába polykala a snad i kýchl :(( zavlažuji 2krát denně ale orošené kapek na skle se netkne tak jsem poprášil i listy švestky a začal je ožírat . napije se ? není to pro něj jedovaté ?
[mod]Změna předmětu, původně: pomoc (cejna)[/mod]

Předmět Autor Datum
Pokud chcete pomoc, tak pište nějak srozumitelně a popište podmínky chovu. Z Vašeho dotazu není pořá…
cejna 13.06.2014 17:40
cejna
terarko je 150/60/80 vysoké,široké,dlouhé pár větví ze švestky i s listy. chamík nepije vodu ze skla…
bonifác 13.06.2014 17:58
bonifác
Změřte teploty v teráriu. Pod výhřevem, v prostoru a v nejchladnější části. Popište typy světel a vě…
cejna 13.06.2014 18:06
cejna
zkusím díky,žárovka je to EXO TERRA Reptile UVB100.220/240V na doporučení slečny ve zverimexu poslední
bonifác 13.06.2014 18:20
bonifác

terarko je 150/60/80 vysoké,široké,dlouhé pár větví ze švestky i s listy. chamík nepije vodu ze skla narošeného terária ale ožírá orosené větve zmíněné švestky chci se zeptat zda mu to stačí k napojení se a jestli nejsou listy nějak jedovaté pro něj??,dále bojím se že je nějakým způsobem nemocný jelikož poslední dva dny se buďto schová před světlem (výše nad ním) nebo se sluní pod, ale má přitom zavřené oči obě nebo jedno když ho déle pozoruji to zavřené oko se někdy stačuje do jeho hlavy (stejně jako by žába polykala). chamík normálně sní 5-7 cvrčků.jak už jsem zmínil rosím 2 krát denně.chamík je starý 2měsíce a pár dní.vitamíny žadné od doby co ho mám ještě nedostal mám ho doma 4 den

Změřte teploty v teráriu. Pod výhřevem, v prostoru a v nejchladnější části. Popište typy světel a větrání. Jak už jsem psal rosit stačí jednou denně. Požírání listů švestky nevadí. Větve by měly být tak široké aby je mohl chameleon pohodlně obejmout. Pokud žere, tak mu můžete začít sypat krmení vit-min směsí. Třeba plastin s roboranem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru