Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rieppeleon spectrum pořád spí

Dobrý den, ze včerejší živé exotiky jsem si přivezla 1.2 rieppeleon brevicaudatus z odchovu. Jakmile jsem je ale dala do terárka (50x30x50), tak zavřeli oči a spali. To samé dnes. V teráriu je vše co potřebují. Rosím ráno a večer (jen lechce a ne na ně), pod žárovkou je 28°C, na druhé straně je 25-26°C, v noci teplota klesá na 23°C, větrání je na všech stranách, na zemi je suché listí, prostě všechno co potřebují. O mikrocvrčky nejeví zájem. To samé se mi děje s 4týdenním mládětem rieppeleon brevicaudatus, též ze včerejší exotiky. Ten je v menšim plastovém teráriu (pro usnadnění lovu). Teď už ale aspoň nespí, ale od devíti ráno se nehnul z místa. Dala jsem mu tam cca 4 octomilky, ale též o ně nejeví zájem. Napadlo mě, že je to ze stresu co prožili z přepravy a vůbec celkově z burzy.
Chamíci nejsou od stejného chovatele. Na fotkách je vidět terárko.
Prosím poraďte nechci o ně přijít.

Předmět Autor Datum
To, že první den nežerou den po převozu je naprosto normální, stejně tak jako to, že se skoro nehejb…
lillek 15.06.2014 22:07
lillek
Větrání je na celém stropě, 20cm z obou boků a 7cm ze předu. Terárium bylo na zakázku. Pán s nimi už…
Klaudiee 15.06.2014 22:14
Klaudiee
Tak tu LEDKU zkus vypnou a uvidíš, co se stane.
lillek 15.06.2014 22:16
lillek
Je tedy nevhodná? Mám ji vyměnit? Poradítemi pro ně nějakou, chovatel mi říkal, že světlo ani nepotř…
Klaudiee 15.06.2014 22:20
Klaudiee
Já to celý nějak nechápu:-D Jsou to teda brevicaudati, nebo spectrum? 28°C je moc, teploty dlouhodob…
Réza 16.06.2014 00:15
Réza
Objasním vám to. Mám trio rieppeleon spectrum. Ti jsou v terárku na fotce. Žárovku jsem zhasla a tep…
Klaudiee 16.06.2014 08:26
Klaudiee
Ještě jsem zapoměla říct, že mi začínali zavírat oči už v autě, ale to mi dělá i můj jemeňák, tak mi…
Klaudiee 16.06.2014 08:52
Klaudiee
Rézo, se k tobě snad někdy přijedu podívat na to, jak vypadá žeroucí rampoleon - my jsme je jíst nep…
lillek 16.06.2014 14:55
lillek
Klaudiee: R. spectrum, taky acuminaty apod. jsem na burze viděla a odchov to nebyl. Tuším, od koho t…
Réza 16.06.2014 16:02
Réza
My měli jen odchov, ale máš recht, že obecně ty importy ze začátku mnohem míň stávkujou, páč věděj,…
lillek 16.06.2014 17:06
lillek
Stav mého tria se hodně zlepšil. Trochu jsem je postříkala a najednou jako by se probrali. Teď pijou…
Klaudiee 16.06.2014 15:52
Klaudiee
Tak osobně si nemyslím, že jste si koupila odchov. A představte si, co takový rampík během toho impo…
Réza 16.06.2014 16:10
Réza
Chamíci už jsou v pořádku. Už i lovili cvrčky. Teda čučeli na ně asi půl hodiny, než se k něčemu odh…
Klaudiee 16.06.2014 21:37
Klaudiee
Ale myslím si, že to byli odchovy, protože tam měl jak mláďata, tak starší adulty ...což ale naopak…
Réza 16.06.2014 22:31
Réza
Nejspíš to jsou importy, ale nejsou vyhublí, spíš naopak. Jsou teda dost vypasení. Tak se o ně aspoň… poslední
Klaudiee 17.06.2014 07:11
Klaudiee
Dobrý večer mohl bych vás poprosit o kontakt na prodejce ? :-) DÍKY MOC ! :-)
matt7 16.06.2014 23:02
matt7

Větrání je na celém stropě, 20cm z obou boků a 7cm ze předu. Terárium bylo na zakázku. Pán s nimi už měl zkušenosti, tak mi tam nějakou žárovku dal. Řekla bych ale, že to je nějaká LEDKA, která trochu vyhřívá, právě pod ní je jedna samička. Jediné zlepšení je u prcka, ten se už i pokoušel chytit pár octomilek.

Já to celý nějak nechápu:-D Jsou to teda brevicaudati, nebo spectrum? 28°C je moc, teploty dlouhodobě nad 26°C jsou špatně. Tu žárovku bych dala úplně pryč a nad terárko bych dala jen lineárku kvůli rostlinám...jinak teplota stačí pokojová. Stres by problém být neměl, po převozu mi rampíci žrali vždy okamžitě, sotva jsem je vyklopila z krabičky:-) Osvědčilo se mi nabídnout spíš cvrčky velké skoro 1cm, o ty vždy jeví mnohem větší zájem, než o úplné mikráče...octomilky jsou úplně mimo, na těch rozkrmuji pouze úplně čerstvá mláďata. Paradoxně ač jsou to drobní chameleonci, preferují na svou velikost poměrně velkou kořist.
A když tak koukám na to terárko, tak do té hromady listí na dně vám cvrčci akorát tak zalezou a zbaví se toho, v čem jsou obalení.

Objasním vám to. Mám trio rieppeleon spectrum. Ti jsou v terárku na fotce. Žárovku jsem zhasla a teplotu snížila na 25°C, ale nic se nezměnilo. Pak mám jednoho čtyřtýdeního rieppeleon brevicaudatus. Toho krmím octomilkami. Brevicaudatus mi ale přijde, že je na tom lépe. Je sice pořát na jednom místě, ale hýbe očima a pokoušel se už i chytit jednu octomilku. K tomu se mi váže ještě otázka, jak mám octomilky obalit ve vitamínech. V terárku má okolo 25°C v noci 22.

Ještě jsem zapoměla říct, že mi začínali zavírat oči už v autě, ale to mi dělá i můj jemeňák, tak mi to nepřišlo divné. Doufám, že jim nic neni. V teráriu jsem včera ještě našla kus trusu a nebyl moc pevný, některé části byli až tekuté. Nevím jestli je to u toho druhu dobře.

Klaudiee: R. spectrum, taky acuminaty apod. jsem na burze viděla a odchov to nebyl. Tuším, od koho tyhle chamíci byli a jsou to všechno importy. Na octomilky se vyprdněte, jsou moc malé a nejsou moc výživné.
lillek: no především všichni ty importoví rampíci byli samozřejmě úplně vyhladovělí, takže se cpali okamžitě, jen co jsem je dala do novýho stres nestres :-) Jinak mi řerou fakt docela velký cvrčky, až jsem se z počátku divila...všude možně se člověk dočte různý hrůzostrašný pseudoinformace o tom, že má být hmys velký, jako vzdálenost mezi jejich očima, jinak se rampík udusí a přitom jsou schopný do sebe naládovat pomalu střeďáka a když ho tam nemůžou nasoukat, ještě si ho do tý tlamy napasujou o větvičku, nebo sklo :-D

Stav mého tria se hodně zlepšil. Trochu jsem je postříkala a najednou jako by se probrali. Teď pijou a lezou všude možně. Očíčka mají otevřená a nejsou propadlá. Možná byli jen trochu dehidratovaní. Brevicadatus je už úplně v poho. Normálně loví octomilky, pije z kapek. Jenom bych se chtěla ještě zeptat kolikrát mám rosit jeho terárko. Já ho mírně rosím 3x denně a zatím vždy pil. Nevím jestli to stačí.

Tak osobně si nemyslím, že jste si koupila odchov. A představte si, co takový rampík během toho importu prožije. V Africe ho nějakej Mašukulumba sebere z křoví (mezi tím, jak vypadá import z Afriky a například z Asie, je diametrální rozdíl, nechci aby to vyznělo, jako rasismus, ale černoši prostě většinou moc nechápou, jak se zvířetem zacházet), nahází je do hadrovýho pytlíku...pak loví ještě měsíc a o krmení, nebo nějaké rosení těch, co nachytal, se fakt nestará. Pak je napěchuje do špinavejch PET flašek a letěj do Evropy...pak další převozy, burzy...nejsou to hadi, který vydržej měsíc nežrat a nepít, někdy už můžou mít vlivem dehydratace poškozený ledviny a nemusí to rozchodit. Důležité je teď rosit je a krmit, aby se dali do kupy a nic víc pro ně asi udělat nemůžete (a taky jim proboha dejte trochu klidu a pořád je nezkoumejte, jestli hejbou očima nebo jestli jsou pořád na stejnym místě...ničemu tím nepomůžete).

Chamíci už jsou v pořádku. Už i lovili cvrčky. Teda čučeli na ně asi půl hodiny, než se k něčemu odhodlali :-). Ale myslím si, že to byli odchovy, protože tam měl jak mláďata, tak starší adulty. Dal mi i tel. Kdybych cokoliv potřebovala. Dostala jsem od něj i jednoho zdarma, protože jsme toho u něj ještě dost koupili. Ale to, že to jsou importy nevylučuju.
Jinak s importy z Afriky je to dost blbý. Už jsem tam viděla jak je děti lovili tak, že je chytly za ocas a nemilosrdně hodily do pytle. Ve vesnici je potom za bídnou cenu prodali překupníkovy. Bylo mi jich dost líto. Prostě si neuvědomují, že jim ubližují.

Ale myslím si, že to byli odchovy, protože tam měl jak mláďata, tak starší adulty

...což ale naopak značí to, že jsou to importy. R. spectrum jsem z odchovu nikdy prodávat neviděla. To, že vám dal chamíka zdarma navíc, taky nic moc neznačí, to dělá i importét-Rakušák, co rieppeleony vozí.
Co se týče černochů, tak ti ve zvířatech vidí pouze jedinou věc - jídlo, nebo peníze. Například ve svahilštině se rozdělují zvířata na dva druhy - jedlé a nejedlé. Neuvědomují si tak nějak nic, zdaleka nejen to, co se tam děje s přírodou... Jak chcete po lidech ze zemí, kde je stále ještě poměrně běžný kanibalismus a vesele se tam vraždí a znásilňuje, aby se hezky starali o prostředí a zvířátka, která kolem sebe mají?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru