Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán - poraněný ocas

Poraďte prosím, leguánka jsem dostal s poraněným ocáskem (pokousán od druhého leguána), ale bylo mi řečeno, že to nic není, že mu pokousaná část odumře, odpadne a naroste nová, jelikož je ještě mladý. Jenže už je to nějaký ten týden a poraněná část zůstává stále stejná, někteří mi radí čekat, jiní zase že mám jít na veterinu kde mu ho zastřihne, tak nevím. Přikládám fotky, budu rád za každou radu.
Děkuji
Siny

Předmět Autor Datum
Ta tmavá část ocasu už je regenerát. Fotky sice nejsou moc ostrý, ale to na špičce ocasu mi přijde j…
cejna 20.06.2014 14:23
cejna
To už je regenerát? Aha to sem netušil. Podmínky myslím že dobré - prostorné terárium, vlhkost, svět…
Siny 20.06.2014 14:36
Siny
Snad jsou tyhle lepsi.
Siny 20.06.2014 14:41
Siny
regenerát se s růstem leguána ještě trochu prodlouží, ale už nikdy nedosáhne původní délky ocasu a n… poslední
plešatákočka 20.06.2014 20:16
plešatákočka

Ta tmavá část ocasu už je regenerát. Fotky sice nejsou moc ostrý, ale to na špičce ocasu mi přijde jako špatně svlečená kůže. Zkusil bych mu tu špičku ocasu odmočit a dosvléknout. Jestli tam teda je ten nesvlek.
Asi by nebylo na škodu kdyby to zvíře trochu přibralo. Co podmínky? Předchozí i současný.

To už je regenerát? Aha to sem netušil. Podmínky myslím že dobré - prostorné terárium, vlhkost, světlo, teplo, UVB, vitamíny, ale je ještě vystrašený proto zatím v mé přítomnosti nejí, ale po té co se vzdálím sní dost, ale je fakt že pořádně začal jest teprve před týdnem takže myslím že zachvilku přibere. Minulé podmínky stály za nic - malá krabica s pár haluzkami,špatné teplo,světlo,vlhkost, nevytahoval ho,takze na cloveka si zatím zvyká :( Ale bojujem jak se dá :) je to foceno mobilem přes sklo, zkusím sem nahodit lepší foto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru