Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta královská - počínající hniloba tlamy

Zdravím Vás,
mohli byste mi prosím někdo poradit, jak na krajtu královskou? Dneska jsem byla u veta - potvrzená počínající hniloba tlamky. Doktor mi dal antibiotika v injekční stříkačce, která mám hadovi podat na zanícené místo v tlamě a také mi doporučil, ať mu vyplachuji tlamu rozpuštěným vit.C. Jen si teď nejsem jistá, jakou koncentraci mám správně použít (had má 500g)? Máte někdo zkušenosti? Co Vám zabralo? Za Vaše tipy MOC děkuji:-)

Předmět Autor Datum
skoda ,ze ste boli u veta a nekomunikovali s nim...okrem atb. a C vit.,treba upravit podmienky v ter…
rast 24.06.2014 08:09
rast
Vlhkost 40-50%, teplota ve dne 28 (pod světlem 33) a noční teplota 25. Veterinář žádný rozbor neděla…
vientomarero 24.06.2014 09:11
vientomarero
hniloba tlamy,nasledne stomat.problemy,ono vo vseobecnosti bakterialne infekcie(rozne psudomonady)su…
rast 24.06.2014 15:44
rast
Zdravím, tak krajťák se má doufám líp, v noci už plný elánu lozí a hledá myši (apetit má opravdu stá… poslední
vientomarero 29.06.2014 09:21
vientomarero

skoda ,ze ste boli u veta a nekomunikovali s nim...okrem atb. a C vit.,treba upravit podmienky v terariu.Zabezpecit dostatok cistej vody,castejsie ju menit,teplotu mierne zdvihnut a to aj nocnu,znizit vlhkost v terarku,presvedcit sa,ze mam dobre odvetrane terarko.Ake atb.vam predpisal?Inak sa pouzivaju aj caje(repik...),rozne oralne aerodisperzie na dezinfekciu ustnej dutiny a pod.Kedze atb. asi bol robeny aj rozbor,tj. kultivacia bakterii a nasledne nasadenie speci atb. ?

Vlhkost 40-50%, teplota ve dne 28 (pod světlem 33) a noční teplota 25. Veterinář žádný rozbor nedělal, jen mi dal do injekční stříkačky 9 dílků "antibiotika" a doporučil to Céčko, u obojího vysvětlil aplikaci. Myslela jsem, že je to vše. Můžu říct, že v teráriu udržuji moc dobré podmínky a starám se (denně umytá miska s čistou vodou, co 2 týdny čištění terária). Vím, že to je pro hada důležité a tak dodržuji striktně hygienu. Doktor mi nic o jiné léčbě (čaje, desinfekce,..) neřekl a myslím, že to není tím, že bych byla málo komunikativní. Moc děkuji za odpověď, nezávisle na tom, že jste na začínající chovatele poměrně dost povýšení (nedá se nic dělat):-(

Zdravím, tak krajťák se má doufám líp, v noci už plný elánu lozí a hledá myši (apetit má opravdu stále nezdolný), jen mi přijde, že z vizuálního hlediska prostředí v tlamě zůstává podobné: na spodní čelisti u zubů lehké zfialovění tkáně a z vnější strany tlamy tmavé hnědé šupiny lemující jeho pusu.
Asi je příliš brzy, aby antibiotika podávaná lokálně zabrala, že (dostává je už skoro týden)? Jinak další příznaky jako ztráta apetitu, hlen, nateklý krk, zhnisané kusy v tlamě nebo nekrózu nikdy neměl, tak jen doufám, že jsem to podchytila včas.
Teď mám ještě dilema krmit nebo ne? Obojí má své pro a proti. Když nakrmím nemůže se mu infekce zanést dál do krku? Když mu nedám nažrat, tak třeba zas pohubne a bude v horší kondici se s nemocí poprat (had má 10 měsíců)? Nevím.. jaké máte zkušenosti?
Jo a máte někdo zkušenosti s přidáváním vitamínových přípravků do vody (samozřejmě jen v době nemoci)?
Přeji krásný letní den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru