Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov vodních želv ve venkovním výběhu

Jezírko má kamarád. Je to soustava dvou jezírek s malým přepadem. Voda je tam hnána čerpadlem, aby... Dolní jezírko má asi 16 m2 vodní plochy. Rostlinstvo už tam nějaké je. Tak ještě přemýšlí, jak to oživit. O ten jeho projekt se zajímám už od zrodu a řešili jsme to spolu od začátku. Teď přemýšlí o variantách, co by tam mohlo žít.

Jinak mě to zajímá taky. Protože to budu stejně jednou potřebovat, tyhle poznatky. Kdekoliv. Chci o tom mít co nejvíce informací i já.

Samozřejmě vím, že uteklé "nádherňačky" nejsou dobrá vizitka. Na druhou stranu by si je člověk mohl odchytit někde v rybníce, kam je mudlové sem tam vypouští. :-D Osobně bych to řešil spíš zídkou, která by byla nastavená sklem. Nějak podobně, jako to mají v zoo. Kromě úniku želv by to zabránilo i psům a kočkám dostat se dovnitř. I když v případě té Macrochelysky by bylo fajn tam nějak těm kočkám umožnit přístup. Decimují nám tu populace drobných obratlovců, takže by nebylo od věci trochu přírodě ulehčit. :-)

Kamarádovi doporučuji ty nádherňačky. Pokud tedy želvy. Možná tam dá stejně jenom ryby. Uvidíme. Mně se každopádně tyhle informace stejně hodí, protože až budu mít vhodný pozemek, chci to začít stavět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny