Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov vodních želv ve venkovním výběhu

Chováte někdo vodní želvy ve venkovním výběhu? Pokud ano, zajímalo by mě, jaké druhy jsou pro takový chov ve zdejších podmínkách vhodné. Určitě Trachemys scripta elegans. Tam bych problém neviděl. Určitě by šlo chovat i želvy rodů Macrochelys a Chelydra. V případě těchto rodů by mě zajímalo, jestli by bylo možné je z venkovního výběhu vytáhnout pouze na zimování a na jaře je zase vypustit zpátky. Na jihovýchodě USA přeci jenom bývá trochu tepleji (i když to počasí teď všude blbne docela solidně). Prostě zda by byl možný chov pouze venku + zimování bez nějakých nutností přechodného období v teráriu na jaře a na podzim. Určitě by po získání patřičného povolení šly chovat Emys orbicularis. Pokud máte někdo zkušenost s venkovním chovem jiných želv, zajímalo by mě o jaké želvy šlo.

Jak to v případě venkovního chovu vodních želv provádíte se zimováním? Počítám, že na podzim vyndat a dát v bedně zimovat při nějakých 5 - 8 °C. Na jaře vypustit ven.

Jak často a čím své želvy chované venku dokrmujete?

Pokud byste měli zahradní jezírko a tam třeba ty Trachemysky, bylo by možné tam mít i nějaké větší kaprovité ryby? Aby želvy neokusovaly rybám ploutve, ryby nebyly ve stresu, atd. Třeba u té Macrochelysky by tady asi nebylo co řešit. :-D

Jak zřídit u jezírka kladiště vajec v případě, že by byla chuť želvy rozmnožit? Jak u Trachemysek a jak u kajmanek?

Pokud se chce někdo pochlubit, foto výběhu s jezírkem by bylo perfektní.

Předem děkuji za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny