Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleon jemenský,oranžová moč

zdravím dnes jsem si všiml a je to poprvé,oranžové složky v moči,do včerejška měl normálně bílou moč s trochou žluté tekutiny ale dnes to byl oranžovy a už né tekutý kousek(vkládám foto).Navíc poslední dva dny žere o dost mín nechce se mu lovit a žere jenom ze sklenice ale říkal jsem si že to by mohlo být cvrčky jelikož ve zverimexu kam pro ně chodím mají náký jiný takový hodně černý a neakční když je dám do terária tak moc ani nechoděj spíš stojej,jen občas popojdou a proto ho asi moc nezajímaj každopádně jsem mu obědnal šváby ty mu moc chutnaly tak jsem zvědavej a ještě chci podotknout že v poslední době škrábal na dvířka a chtěl ven tak jsem mu dal před terárium dvě kytky po kterých šplhá ale nějak tim ůplně zapoměl na vyhříváni a dva dny strávil pod uvb lampou minimum času a taky si ještě říkám jestli nechytil nějakýho parazita s té kytky a ještě jestli není dehýdratovaný vůbec ho nevídám pít i když pít musel jelikož před těmi dvěma dny byl v pořádku,děkuji předem za vaše rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Slyšel(a)s někdy o tečkách mezi větama?...;) Ale k věci. Pokud mu jednou denně porosíš terárko tak… poslední
lillek 02.07.2014 08:53
lillek

Slyšel(a)s někdy o tečkách mezi větama?...;)

Ale k věci. Pokud mu jednou denně porosíš terárko tak dehytratovanej nebude. Pokud má potřebu pít, napije se, pokud ne, nenapije. Pokud má k vodě přístup (v rozumnym množství!! = lehce porosený listy nebo stěny terárka), rozhodně se ti dobrovolně nedehydratuje. Proto do něj hlavně žádnou vodu pod tlakem nelij ani ho proboha nesprchuj a nekoupej. Nevhodný množství vody nalitý do chameleona z kapátka mu odvaří ledviny celkem spolehlivě, pokud bys to praktikoval častějš. Jemeňáci obecně pijou fakt málo, je to daný podmínkama, ze kterejch pocházej.

Ty cvrčci budou podle popisu asi cvrčci stepní alias banánoví. Obecně jsou u chameleonů v menší oblibě než domácí, nám to třeba některý chameleoni nežerou vůbec. Máš recht - ležej v krmítku jak lemry a chameleony pak moc nezajímaj.

A parazita z kytky rozhodně nechytil, to je fakt nesmysl... ;)

Pokud ti v terárku škrábe, doporučuju zamyslet se nad podmínkama vevnitř (hlavně teploty a větrání). Pokud je všechno v pořádku, škrábání je pak většinou důsledek jakýhosi nepochopení existence skla (obzvlášť pokud je před terárkem něco, na co by mohl vylézt), popř. třeba chutí na samičky...;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru