Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Srí Lanka

ono právě co se týče toho cestování, tak když čék jede mikrobusem nebo autem, tak ta tam mají silně omezenou rychlost a taky průchodivost. Což se čék zas tak nediví, vzhledem ke stavu silnic a provozu/stylu ježdění na nich. Proto je ten tuk-tuk praktičtější, čék by to do té tříkolky neřekl, ale dostane se s tím fakt všude. A ve finále i podstatně rychleji, než tím autem, páč motorky tam omezenou rychlost prakticky nemají. navíc ti šoféři jsou velmi dobří řidiči, co fakt umí. my si tam původně chtěli pronajmout auto, ale tohle ve finále bylo podstatně praktičtější i levnější.

Co se týče vlhkosti tak ano, setrvale vysoká a to skoro všude. Co se týče tepla, tak záleží kam čék jede a taky kdy...u moře teplo, to ano, přez den ve většině parků taky, ale ve vyšších polohách hlavně v noci a brzy po ránu je dost ukrutná kosa, takže s tím taky počítat a vzít si ssebou aspoň mikinu, čék ji tam pak ocení. Jinak můj prastarý železný Olympus tam podmínky přestál bez problému :-)

A určitě ssebou vzít dostatek repelentu- krom turistických oblastí jak už jsem psala výš všude mraky komárů. Jinak naše české repelenty typu Diffuzil atd dobře fungují i na pijavice :-)

Co se týče jídla, tak tam mají perfektní kuchyni, rozhodně se vyplatí si nepořizovat all inclusive, ale prostě chodit do místních hospod. Pokud tedy čék rád cizí kuchyně. na 2.str oni se tam cizincům celkem snaží vařit evropská jídla, ale moc je neumí, takže krom toho že to není dobré se po tom taky člověk může potento. To se nám po konzumaci tamní kuchyně nikdy nestalo. Když čék někam jede, tak si ssebou brát dostatek vody a pít pouze balenou. A překontrolovat, jestli je origo zavřená lahev, páč někde maj tendence ty petky přetáčet místní vodou :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny