Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had pro záčátek a případné pouštění po pokoji

hroznýš je ok, jen si uvědomte velikost hada a jeho potravy až bude had dospělý, třeba se rozhodnete raději pro něco menšího, třeba užovku červenou. Pokud by vás na ní odrazovala právě malá velikost v mládí, není problém i koupit dospělou. Rozhodně kupte od chovatele, ne v obchodě.

Pouštění hadů jen tak "pro srandu" nebo pro dobrý pocit chovatele aby se had proběhl, je celkově blbost. Pokud had v terárku moc šmejdí, asi se mu tam něco nelíbí nebo má hlad nebo se chce pářit nebo něco takovýho, (i když pokud byste ho "vyvenčili" tak po vrácení do terárka bude rád že je rád a šmejdit už třeba nebude). V zásadě vyndání hada z terárka má důvod v nutnosti generálního úklidu (dám do zavíratelné nádoby nebo teda někomu podržet), případně dát podržet/pohladit někomu kdo se hadů bojí a chce se osmělit, nebo si chce sáhnout protože to doma nemá (slečno, vy máte krásnýho hada, můžu si na vás šáhnout) případně cesta na veterinu nebo jinam (dát opět do zabezpečené bedny). Proběhnout - prohánět jak "nadmutou kozu" se doporučuje snad akorát v případě zácpy anebo dát slunit (hlídat aby neutekl) pokud je třeba nějak oslabený tím, že nemá dost tepla a světla v ubikaci (což by ale měl mít).

vážně odolejte vašim touhám hada nějak nesmyslně venčit a s tím spojené problémy jak to provádět bezpečně vám odpadnou samy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny