Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon-Pár otázek

Nó, tak to větrání a světla teda zněj dost punkově. Chce to pořádný větrání ve stopě (nejlíp celej), plus pak ještě ve spodní části terárka, aby vzdych cirkuloval - jak jsou ty terárka hnaný do vejšky, tak jinak pořádnou výměnu vzduchu nezajistíš.
Jinak svítit UVB pootevřenejma dvířkama, to si nedovedu představit, že z toho chameleon moc má. Předkokládám, že máš nějakej kompakt, tak ho prostě šoupni dovnitř. A žárovka nemá svítit jen na fotku, ale celej den, aby se měl chameleon jak vyhřát, klidně na teplotu ke 40-ti stupňům. Plus pak ideálně ještě zářivka na dosvícení..

Jinak s těma zvukama - píšou tam "mohou otevírat tlamičku a vydávat zvuky na své "sourozence" - konkurenty".. Jako ne že by se tim nějak dorozumívali nebo se nějak slyšeli. Chameleoni prostě (v jakymkoliv věku) zastrašujou protivníka (ať už predátora, konkurenčního samce nebo jedince druhýho pohlaví, pokud na něj zrovna nemají chuť) tak, že hodně otevřou tlamu a jakoby syčej. K tomu se celý nafouknou, aby působili větší a naháněli tak víc strachu. A tim, že mláďata jsou u chvatele většinou ve větším počtu v jednom terárku, tak to občas dělají na sebe vzájemně, ale spíš ojediněle, není to zrovna jejich nejtypičtější aktivita. Mnohem víc to dělají na chovatele, když je sere;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny