Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vhodné rukavice na manipulaci s nejedovatými agresivními hady

Svářečské rukavice jsou ok na agresivní užovky a na škrtiče (pokud to není veliký caninus nebo mřížkatice. Tam nevím. Nemám osobní zkušenost s kousnutím). Na kobercovku budou stačit.

Ideální jsou takovéto rukavice (+ rukávník):

http://www.hexarmor.com/products/hercules-nsr

Ideální jsou pro chovatele jedovatých hadů, velkých ještěrů a velkých škrtičů.

Výhodou rukavic je, že nevydávají teplo a pach a hady tak nedráždí. Běžná údržba v teráriu je tak pohodlnější pro chovance i pro teraristu. Takže super při výměně vody, žárovek, atd.

Jinak manipulaci doporučuji u agresivních hadů bez rukavic a s hákem (třeba ta spilota) nebo kleštěmi (elapidi a veliké agresivní užovky). Rukavice jsou poměrně neobratné. Hodí se hlavně pro ty úkony v teráriu.

Jinak kousnutí škrtičem normálně vydezinfikovat a je to. Mně se to po čase zhojilo bez následků. Něco jiného je ale kousnutí od cenchrie a kousnutí od té mřížky. Do velikosti spiloty bych to neřešil.

A ano. Dbám na bezpečnost. Nikdy jsem nebyl uštknutý a nepřišel k úrazu. Někdy musím i nebezpečné hady vzít do ruky, ale i přes ten adrenalin to vidím jako menší riziko, než strkat do terárií nechráněné ruce do rádiusu dostřelu hada.

Naden: Odborník na skafandry... Hlavně nezapomeň napsat do závěti, že mi odkazuješ ty Oxyurany... :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny