Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žabka pro začátečníka

Chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějakou žabku pro začátečníka , která by se mi hodila do terárka o velikosti 25x 25x 40 mě by se líbila nějaká nejedovatá pralesnička.
Předem děkuji za odpověd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pralesničky odchované v zajetí, jsou "nejedovaté" a neškodné všechny...naopak v přírodě všechny doká…
Réza 03.08.2014 17:59
Réza
Děkuji za radu pralesnička pruhovaná se mi opravdu zalíbila.Ještě se optám, ale asi skončím u ní.
zabka dotaz 03.08.2014 18:38
zabka dotaz
Mám jich tu hromadu...v září můžu dovézt na burzu do Holešovic...
Réza 03.08.2014 21:15
Réza
Páni, takže tím chcete říct že když se mi líbí Dendrobates Azureus a nemám ho kvůli jedu tak si ho m…
TeraMan 03.08.2014 21:22
TeraMan
Pralesničky si ty toxiny nevyrábí "jen tak" z ničeho :-) V přírodě jim to umožňuje potrava, kterou s…
Réza 03.08.2014 21:31
Réza
Rézo, chci se tě zeptat zda máš někdy malé žabky Dendrobates Azureus. Vážně si je chci pořídit a až…
TeraMan 03.08.2014 22:33
TeraMan
Malý azurky bohužel zatím nemám...je jim zhruba rok a nedavno začaly prvně snášet, bohužel zatím je…
Réza 04.08.2014 00:18
Réza
Děkuju za odpověď. Snad se nějaký ten odchov podaří. Koukal jsem na vaše stránky kde je popsaný post…
Děkuju 04.08.2014 11:15
Děkuju
Zase jsem se zapomněl přihlásit. Takže Děkuju = TeraMan :D poslední
TeraMan 04.08.2014 11:18
TeraMan

Pralesničky odchované v zajetí, jsou "nejedovaté" a neškodné všechny...naopak v přírodě všechny dokážou vylučovat více, či méně jedovatý sekret...takže pozor, na ten výraz "líbila by se mi nějaká nejedovatá pralesnička", je to dost divně napsané. Vhodná pro začátečníka (a do těchto rozměrů) je třeba Epipedobates anthonyi, nebo Phyllobates vittatus.

Pralesničky si ty toxiny nevyrábí "jen tak" z ničeho :-) V přírodě jim to umožňuje potrava, kterou se živí, což jsou převážně různí mravenci. V teráriu se ale krmí mikrocvrčky a octomilkami. I pralesnička, kterou by někdo přivezl z přírody a následně jí choval v zajetí, by po čase svojí schopnost produkovat jed, ztratila. S těmi odchovovými lze tedy bez problémů manipulovat rukama, problém ale může nastat spíš z opačné strany - že jí něco nanesete na kůži a mohou následovat mikózy nebo bakteriální infekce. Musíte mít tedy ruce umyté...taky je nesmíte mít namazené žádným krémem, kvůli citlovosti žabek na veškeré chemikálie. Azurky můžu jedině doporučit, ze všech pralesniček, které doma máme, je mám nejraději, kvůli tomu, že nejsou vůbec plaché, takže je to vcelku "expoziční" druh, narozdíl od jiných, o kterých víte jen díky tomu, že je slyšíte cvrkat :-)[https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-   xpa1/t1.0-9/1527053_432630940198927_403371915_n.jp   g]

Rézo, chci se tě zeptat zda máš někdy malé žabky Dendrobates Azureus. Vážně si je chci pořídit a až budu mít terárium rád bych si je převzal od nějakého zkušeného, poctivého chovatele. Pokud možno byl bych rád za nějaké informace o chovu. Velikost ubikace, složení skupiny atd. Děkuji

Malý azurky bohužel zatím nemám...je jim zhruba rok a nedavno začaly prvně snášet, bohužel zatím je to všechno neoplozené...tak snad časem. Na chov jsou nenáročné, jen patří mezi ty docela teritoriální, takže bych radši vsadila na větší terárko, než pořídit menší a pak případně řešit problémy...hlavně už se na to mnohem líp kouká :-) Všechno ale záleží na rozčlenění prostoru, je třeba si s tím trošku vyhrát - když to bude terárko o menších rozměrech, ale bude hodně zarostlé, budou v něm úkryty, žáby se před sebou budou mít kam "schovat" a nebudou se tak navzájem stresovat, bude to lepší, než když to bude terárko, jako kráva, ale budou mít mezi sebou neustálý vizuální kontakt. Snad mi rozumíte :-D Pro trio bych viděla, jako ideál, alespoň metr dlouhou ubikaci, ale myslím si, že by to sneslo i měnší prostor. Všechno je to o tom, jak chytře to terárko vymyslíte. Ideální je, dát tam nějaké police, kořeny, kokosovou skořápku, jako úkryt apod. Mě se množí pralesničky i v plastových samla boxech (a nemám na mysli anthonky a podobný "mor", který by se množil snad i v krabičce na svačinu :-) ). Zkrátka, není to až tak o prostoru, jako spíš o jeho rozčlenění a maximálním využití.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru