Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nanést lepidlo?

Ahoj všichni, budu dělat pár nových terárek-pozadí, i pro leguána budu dělat obydlí a potřebuju poradit, budu dělat různý, pro hady to nějak vymyslím, ale pro legouše, vydrží spárovací hmota na látce-ta ztvrdne, tím, že tam nanesu tu spárovačku, nápor leguáních drápů?Představuju si to tak, že nanesu tak 3 vrstvy lepidla a pak balakryl, jenže jak to tam nanesu? Přece jen je to lepidlo, takže mi to vytahá štětiny ze štětce.Díky všem zkušeným.

Předmět Autor Datum
Co tak to nanést stěrkou nebo hladítkem?
Kurt 04.08.2014 15:28
Kurt
To mě napadlo taky, ale ten povrch bude členitý a nevím jak bych se tam dostávala. poslední
kacaba1 04.08.2014 16:14
kacaba1
no, mě se nejvíc osvědčilo natáhnout si jednorázové chirurgické ukavice a prostě to tam napatlat ruk…
Aurifer 04.08.2014 16:07
Aurifer
Vidíš to mě nenapadlo-ty rukavice, super nápad:-). Díky i za tip na lepidlo a Duvilax:-).
kacaba1 04.08.2014 16:13
kacaba1

no, mě se nejvíc osvědčilo natáhnout si jednorázové chirurgické ukavice a prostě to tam napatlat rukama. Jde to podstatně rychleji, než klasickým zednickým náčiním. Což čék ocení zejména když dělá větší členité plochy a navíc jak je v prstech cit, tak lepidlo bez problému naneseš do všech nerovností a nevznikají ti nikde prázdá místa. A konečnou vrstvu pak i můžeš rukama domodelařit a vypadá to přirozeně. Naposled jsem tak dělala pozadí do terárka pro 3 metrové varany a OK..

Místo látky jsem ale používala tvarovaný polystiren a na něj jsem nanesla plastické lepidlo na dlažbu. A až na něj teprve spárovačku smíchanou s Duvilaxem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru