Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci koupit Varana modrého

Díky,

šlo mi o macraei, už jsem se prokousal díky: www.monitor-lizards.net nicméně už jsem se dostal také sem http://www.breeders-expo.de/caresheets/CS-Varanus- macraei.pdf. Naštěstí mi angličtina není překážkou, což jak zjišťuji musí být pro teraristy spíš podmínkou, poněvadž info zjišťuji převážně ze zahraničních webů, fór atp.

Zajímaly by mne spíš praktické zkušenosti našich cz/sk chovatelů s tímto druhem, příp. fotky terárií a osobní postřehy. Např. zda si stačí přečíst jakýsi "caresheet" a hurá na to, nebo je třeba si dát na něco pozor a dopředu si něco uvědomit?... např. jsem narazil na foto "pěkně nateklé ruky" po kousnutí tímto druhem,... takže, co třeba agresivita, jed, četnost krmení, časová náročnost ??? (zda mohu klidně na nějaký čas odjet např. na dovolenou aniž bych krmil, atp...)

Co se ceny týče, tak je určitě dobře, když si obecně zvířata cenu drží, ale moc nechápu zda to je dobře skutečně pro samotná zvířata?... není to spíš dobře pro jejich prodejce? ;) Chápu sice, že když by byli lehce dostupní, tak by je pak choval každý. I ten, kdo by jejich chov zanedbával a na trh by se dostávalo více zvířat ve špatné kondici, atp..., ale stejně pořád nevím, jak se to děje, že např. jistému druhu se "určí" tato cena a jinému jiná... a hlavně, kdo ty ceny nastavuje... A pak jak to tak chodí stejně přijde někdo, kdo potřebuje rychle peníze a cenu srazí,... na úkor ostatních chovatelů a s tím se asi nic nenadělá...

A "sehnat levněji" není to hlavní oč mi jde. Vzhledem k nárokům na prostor zatím nemám ani kam bych dal terárium... Nicméně když by ceny klesly možná bych prostor našel rychleji;)... ale neznamená automaticky nízká cena podezřelost nabídky? např. nějaké vady, které pak brání rozmnožení jak již bylo zmíněno?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny