Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci koupit Varana modrého

Koukám, že se diskuze přechýlila k přehlídce jiných druhů;)... skoro to vypadá jako samostatné vlákno;) (viz níže ve vláknu) Mimochodem pěkní varani!

nevím jestli jsi se propracoval až sem foto + nějaké info od Franka ví co dělá + ostatní.

www.baumwaran-community.de
Německy bohužel neumím.

Mám zkušenosti s želvou čtyřprstou (cca 10 let, žádné množení) a s M.S.Cheynei NZ 2013 (teprve krátké, cca 1 rok a něco) takže, co se týče nároků na chov (resp prozatím jen chov, ne snaha o množení), zajímaly mě obecné informace.

Je varan náročnější než had, pokud ano v čem?
U hadů vím, že dokáží držet hladovku, ale stačí je krmit 1x14dní, či 1x1měsíc, podle stáří, atp.

Je fajn vědět, že
Pokud je nádrž OK a nenecháš mu tam zbytky žrádla vyčistíš hned bobky tak vůbec nesmrdí!!!
šlo mi spíš o to, jak často takový varan vykonává svoji potřebu, jen pro srovnání s mýma krajtama. Čistím tak 2x do měsíce a zbytky po žrádle nezůstavají;))... Čili Varanovi se nechává žrádlo v misce? On ho nežere okamžitě po "vhození"?

Musí se krmit jen živým hmyzem?, tzn. je nutná zásoba živého hmyzu, příp. jak starý varan už může kuřecí, rybu, atp. Na kolik peněz a času takový varan zkrátka chovatele přijde, opět ve srovnání s "nenáročnými" hady. (např. 1 had NZ2013, 2 potkani/měsíc: cca 60 Kč, el. energie: top. kabel 25W, takže za elektriku taky žádné velké sumy)...

A když už se to tu otevírá na jiné druhy, tak by mě zajímalo, je nějaký pěkně barevný (jasně: zelená, modrá) drobnější varan (max. do velikosti v. modrého), který by byl ochoten ke krmení z ruky, příp. se nechal občas pohladit aniž by bylo velké riziko kousnutí-ztráty krve, či prstů;)?

Omlouvám se za dotaz zavánějící "varanem na mazlení", ale za sklem takové zvíře vidět můžu i v Zoo, že ano;), zkrátka žádné zbytečné "tahání" z téraria, jen max 1x za měsíc až 3 měsíce.

Toť vše. díky. PS: Počítám, že tohle vlákno nečtu jen já, tak věřím, že odpovědi budou užitečné i jiným zájemcům o chov konkrétně tohoto druhu!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny