Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dendrobates Azureus - poslední úpravy

Dobrý den,
Jelikož jsem se rozhodl chovat Dendrobates Azureus tak se vás chci zeptat na pár detailů.
Terárium mám ExoTerra rainforest habitat kit M (45x45x60 cm)
Terárium bude snažit osázet rostlinami z jejich biotopů. Bude tam dost úkrytů. Hlavní dominanta celého terária bude vysoký kořen. Pozadí bych chtěl vytvořit nejspíš z pěny. Dále bych tam chtěl mít ExoTerra Waterfall small nebo medium. A teď k těm otázkám.
1. Využijí tuto výšku terária? Rád bych choval alespoň 4 žabky
2. Bude terárium celkově vhodné?
3. Jen do mě :P chci vědět všechny okolnosti a chyby, než do toho vrazím peníze a pak vše zase předělávat.

Kdyžtak budu rád za radu co se týče složení skupiny a jestli tento počet je dobrý.
Jako vždy děkuju za odpověd ;)

PS: snad vás s dotázama neobtěžuju, nerad bych zanedbat nějakou maličkost

Předmět Autor Datum
1. Azureuskám by seděl rozměr terária spíš "na šířků"...moc nešplhají a zdržují se hlavně na dně, ta…
Réza 07.08.2014 20:19
Réza
Děkuji za odpověd. Koukal jsem na váš web a možná jsem to tu někde zmiňoval ale prostě nádhera. Vy m… poslední
TeraMan 07.08.2014 22:27
TeraMan

1. Azureuskám by seděl rozměr terária spíš "na šířků"...moc nešplhají a zdržují se hlavně na dně, takže by bylo vhodnější spíš nižší, ale delší terárium.
2. ExoTerrácký terárka mě osobně přijdou docela drahý a volila bych levnější variantu - nějakého šikovného sklenáře, ale to už je na každém, čemu dá přednost...technicky jsou OK a vhodné. Hodně tyhle terárka vídám u zahraničních žabičkářů, takže to zjevně funguje, jen je tam nahoře spousta děr na kabely, mezer okolo sundavacího vršku a škvír, tak ty bude možná potřeba něčím utěsnit, aby tudy nezdrhaly octomilky apod.
3. No to je snad všechno...spousta lidí chová pralesničky v Samla boxech, bez jediného problému. Takže prostě záleží na tom, aby měly žáby to základní, co potřebují a zbytek věcí, jako jsou vodopády a podobné ptákovinky, je čistě věc vkusu každého soudruha a žábám už je to úplně jedno :-) Když budou mít dostatečný prostor, vhodnou teplotu, vlhkost, krmení a v neposlední řadě klid, budou prosperovat i v plastu na ubrousku.

Děkuji za odpověd. Koukal jsem na váš web a možná jsem to tu někde zmiňoval ale prostě nádhera. Vy máte všechny moje nesplněné sny. Máte Azureus a Furcifer Pardalis. Což je můj velký nesplněný sen. Teď mám v plánu si pořídit velkou pokojovou stěnu kde budu mít 4 teraria. Chci chovat Dendrobates Azureus, Furcifer Pardalis, Rhacodactylus Ciliatus a Elaphe Guttata. Snad to všechno dobře dopadne. Bude to můj první velký projekt. Jestli vám to nebude vadit rád bych se zeptal na pořizovací cenu žabária? Jelikož mám zkušenosti s chovem jen psa, kočky, gekončíka a rybiček :D snad vše ohlídám a půjde to v pohodě. Poslední dobou jsem Tera úplně posedlí a nedělám nic jiného než že čtu a vyhledávám a dozvídám se na internetu. Stále tu ale jsou otázky na které na internetu není odpověd a proto je super obrátit se sem kde vždy dobře poradí ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru