Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varanus beccarii - koupě a chov

Ahoj,omlouvám se za znovu zal.vlákna,ale je to pro mě důl. Rozhodl jsem se pro V.Beccarii a rad bych mnoho informaci z vasi strany pratele,pokud by jste byli tak hodni a laskavi.Na netu neco je...Je to stromovy jester,95cm,tropy,vlhkost 70+,pry je lepsi pro nej chov ve skupine a neco malo na netu je,ale ono je lepsi vedet primo zkus./postrehy nekoho,pokud bude...

Chtel bych toho varana "nasprtat",protoze bych chtel pristupovat k zviratum poctive a nabidnout jim podobne prostredi,jako v prirode...Zacal bych terariem d:300cm š:120cm a v:250cm.

Nevite,kdo ma toho Varana? Cena se pohybuje za par cca 1000euro,je tomu tak?

Mnohokrat dekuji vsem.
Změna předmětu, původně: ---Varanus.beccarii---koupě--- chov----prosím poraďte--- (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak pokud chces zacit mladatama z odchovu, tak zacni v mensim terariu. Nebo se z toho zblaznis. Ma p…
Radar14 07.08.2014 23:03
Radar14
Nieje zrovna vhodne zacinat s chovom varanov bez skusenosti chovu jasterov vobec.
rast 07.08.2014 23:17
rast
mam zkusenosti s chovem jesteru a myslim si,ze chov jesteru neni veda,kdyz staci vse nastudovat a po…
Grox 07.08.2014 23:50
Grox
beccareje vozí Zoopet, většinou na objednávku a u importů se vejdeš tady v ČR do 20 000,-. Ta zvířat… poslední
Aurifer 08.08.2014 12:38
Aurifer

Tak pokud chces zacit mladatama z odchovu, tak zacni v mensim terariu. Nebo se z toho zblaznis. Ma prima zkusenost a to terarko je mensi nez uvadis ty. Hledej na Nemecke inzerci, jak jsem ti uz jednou odkazoval. Jinak podminky chovu se nijak vyrazne nelisi u celeho komplexu prasinus.

mam zkusenosti s chovem jesteru a myslim si,ze chov jesteru neni veda,kdyz staci vse nastudovat a podivat se k dobremu chovateli,jak to vse ma udelane.Staci jen okopirovat jeho zkus./nazory/rady a obcas si mu zavolat o radu.Navstivit treba ZOO Plzen a dohodnout se s osetrovatelem o setkani,samozrejme nabidnout nejakou castku za jeho cas.
Myslim si,ze teraristika neni nijak narocna,jak vcelareni.Vcelarim 10let a verte,ze vcelarina to je pak veda,dokonce i drina ohledne pochopeni,poznani atd. a stovky hodin cteni,prednasek,setkani atd. Mam vic medu,jak ostatni vcelari,kteri si vecne stezuji,ze nic moc.Ja si jen mnu ruce a v cem to je?Co tim chci rici? Staci jen neco nasrptat,nekde se neco dovedet,cist,cist a ptat se.Dokonce stari vcelari,co delaji vcely 50let chodi ke mne pro rady. vse je jen o pilne studii,citlivem zachazeni,minimalnim stourani a hlavne,aby to cloveka bavilo.Porad jen studovat...Sice o varanech infa moc neni,ale priklad jsem uvedl z te ZOO.
Takze,kdyz jsem zvladnul vcely,kde jsem mam dobre vysledky,minumalni rojivost-skoro zadnou,tak zvladnu i varany V.Beccarii.Mam sice 2jesterky,ale varana zvladnu,pripravim se na nej.

beccareje vozí Zoopet, většinou na objednávku a u importů se vejdeš tady v ČR do 20 000,-. Ta zvířata co přivezl posledně byla fakt nádherná, v super stavu. V Německu je cena přiměřeně vyšší a u odchovů samozřejmě taky. Ale být tebou asi bych si rači počkala na nějaké odchovové a připlatila, páč tihle varani z importu už jsou vyšší chovatelská liga. Adulti z importu vydrží být dost dlouho vyjukaní a taky s varanem nekoupíš jen varana. Pokud už to neudělal importér (a ikdyž tvrdí že jo), tak je potřeba jim nechat udělat rozbor trusu a až se trochu stabilizují a vykrmí, tak vhodným způsobem přeléčit na endoparazity, páč varani obecně bývají promoření kde čím. S čímž pak souvisí i to padání - buď na nevhodnou a příliš brzkou medikaci, kdy zvířata ještě nejsou v kondici a medikace je dorazí, nebo naopak na to, že se nepřeléčila vůbec a časem se jim z toho rozjedou problémy. A další problém je stres, do importových zvířat se nemůžeš moc vrtat. Takže to chce dost chovatelského citu a zkušeností, abys poznal, co kdy a jak si můžeš dovolit, aby to zvířata zvládla. U odchovů tyhle potíže odpadají, pokud koupíš už trošku odrostlá mláďata (tzn aby jim už byl nějaký ten měsíc a byla rozfungovaná), tak tam už je to celkem v pohodě, i si lépe zvyknou a nebudou takové vyplašenky. Ale jak už psal Radar, mláďata to pro začátek chce dát do menší snadno kontrolovatelné ubikace a pak jim časem až odrostou udělat trvalou. U importů to je naopak, tak je to chce dát do větší ubikace s dostatkem úkrytů, ale dobře čistitelné a desinfikovatelné, tam se holt musí udělat kompromis.

Jinak co se týče vlastního chovu, tak podmínky mají celý komplex prasinus a v podstatě i indicus dost podobné, je to tatáž oblast a řada druhů je i ze stejných ostrovů, nebo "hned od vedle". takže u méně běžného druhu si stačí najít podmínky pro chov u druhu, kde to je již dobře propracované a tím se pak řídit. Akorát samože pro subtilní stromáky z komplexu prasinus se vybavení, velikost ubikace a krmení upraví trochu jinak, než pro větší semiarborikolní druhy z komplexu indicus. Třeba stromáci prakticky nepotřebují vodní nádrž, moc ji nevyužijou a naopak semiarborikolní v ní dokáží být naložení skoro pořád. Jinak teplota, vlhkost, základní vybavení atd je totéž.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru