Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co k anolisovi rudokrkému?

Dobrý den chci se zeptat jaká ještěrka by mohla být chována v teráriu s anolisem rudokrkým.Mám páreček v na ně poměrně velkém teráriu: 120x60x60.Tyto malé potvůrky se v něm lehce stratí a tak bych terárium chtěla trochu oživit.
Děkuji za radu.
Změna předmětu, původně: Co k Anolisovi Rudokrkému? (Aurifer)

Předmět Autor Datum
nejlíp pořídit mu vís samiček. Ale ve větší ubikaci by mohli být i 2 samci a více samiček. Jinak s A…
Aurifer 08.08.2014 15:53
Aurifer
Jednoznačne více samic, samec se nebude pářit pouze s jednou samicí a s tím spojená zátěž a víceméně…
Soptik81 08.08.2014 18:50
Soptik81
S karolinskymi som choval A.sagrei a fungovali fajn,navzajom obhanali len vlastny druh... poslední
rast 09.08.2014 07:29
rast

nejlíp pořídit mu vís samiček. Ale ve větší ubikaci by mohli být i 2 samci a více samiček. Jinak s Anolisy lze chovat menší druhy gekonů, třeba rodu Gonatodes, Coleonyx mittratus atd nebo nějaké menší druhy žabek se stejnými nároky.

Jednoznačne více samic, samec se nebude pářit pouze s jednou samicí a s tím spojená zátěž a víceméně i stres se rozloží na skupinu samiček.Klidně 1,3 nebo 1,4 A jak píše aurifer, do takového terária můžeš dát i dvě chovné skupiny např 2x 1,2. Pokud bude terarium řádně zarostlé, nebude problém ani s dvěma samci. Samozřejmě dominance jednoho ze samců bude, ona v podstatě vzniká i v chovu více samic z nichž jedna je vždy dominanní. Já mám teď v menším teráriu společně dva samce v chovné skupině, jeden dominantní tříletý a druhý roční, kupuván jako mladá 8 měsíční samice a nakonec se z ní v 11 měsících vyklubal samec. Terárium mám hojně vybabeno zeleným a větvěmi a i když se občas proženou, nijak ani jeden viditelně netrpí a zatím se mi jej nepodařilo udat. Holt v současné době je velký nedostatek samiček a samotní samci nejsou zrovna poptáváni. Spíše samičky nebo páry. A pokud by jsi trval na dalším druhu, údajně se dají vcelku úspěšně chovat Anolis Carolinensis společně s Anolis allisoni. Ale já to ověřeno nemám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru