Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ještěrka ke "kamarádění"

Čaute. Jsem pyšný chovatel už 2 ročního chameleona jemenského. Ale trošku mě štve že není takové to zvíre které má rádo lidi a platí u něj "čím méně vytahování z terárka tím lépe". Poradili by jste mi nějakou ještěrku která si zvykne na lidi a může sloužit jako třeba mazlík pro děti? :) aby se dala třeba trochu "vycvičit"

Budu rád za každý návrh a každý druh si pečlivě prozkoumám.

Děkuju. :)

Předmět Autor Datum
Jako mazlíka bych raději volila nějakého králíka nebo morče. Plazi jako mazlíci pro dítě a tahání z…
Píďa 09.08.2014 23:52
Píďa
Já si to myslel :( ale vím že pár takových existuje.
Irisek991 09.08.2014 23:55
Irisek991
To si ale odporujete v jedné větě...
navay 10.08.2014 00:03
navay
Chtěla bych vědět, jací...
Taria 10.08.2014 09:27
Taria
Já tedy o žádné mazlivé ještěrce nevím, ale chovám gekončíky noční a ti si dokáží zvyknout na ruku p…
Klaudiee 10.08.2014 09:45
Klaudiee
Leguan zelenej je docela pratelskej. Plno lidi uvadi, ze si zvykne na svého pana, dokonce ho i pozna…
yura 11.08.2014 21:22
yura
jj, leguáni se svým způsobem ochočit dají. U I.iguana to je ale jak které zvíře. Z některého se čase… poslední
Aurifer 12.08.2014 00:37
Aurifer
ale vím že pár takových existuje. Fakt? No nevím. Možná je naučíš jíst z ruky nebo něco takového al…
TeraMan 10.08.2014 16:59
TeraMan

Já tedy o žádné mazlivé ještěrce nevím, ale chovám gekončíky noční a ti si dokáží zvyknout na ruku poměrně rychle. Jeden dokonce hned jak mě vidí, tak chce na ruku (vždy dostane nějakého červa). Nevím jak máte stráré děti, protože gekončík se může při nějakých neopatrných pohybech leknout a utéct. Agama vousatá se dá docela dobře "ochočit". Ještě mě napadla nějaká suchozemská želva. Ale mějte na paměti, že žadný plaz z vyndavání ven není odvázaný.
Ps. Chameleon se dá také docela ochočit, chce to jen trpělivost.

Leguan zelenej je docela pratelskej. Plno lidi uvadi, ze si zvykne na svého pana, dokonce ho i pozna a za ty roky co jsou spolu, tak verim, ze ten leguan nejak vystresovanej není, když lezi s panem na gauci a necha se krmit treba ovocem. :) Jen bude asi problém v tom, ze ten leguan je fakt narocnej na chov..

jj, leguáni se svým způsobem ochočit dají. U I.iguana to je ale jak které zvíře. Z některého se časem stane "mazel", jiný zůstane nerudný. A v období rozmnožování to mohou být dost ďáblové. Podobné je to u Cyclur a některých Ctenosaur. Ikdyž u nich odchovová mláďata bývají hodně krotká až drzá. Každopádně to ale nejsou zvířata pro děti, minimálně proto, že dokáží dát najevo svou nelibost nepříjemným kousancem, švihnutím ocasem, drápáním ...a od větších zvířat už může jít i o vážnější zranění.

K menším dětem jsou použitelní ti gekončíci nebo vousatky, za předpokladu, že se rodiče budou o zvíře adekvátně starat a dohlédnou na to, aby dítě ještěra zbytečně netahalo. Protože vysloveně na mazlení opravdu není žádný ještěr, ikdyž někteří dokáží být dost kontaktní.

ale vím že pár takových existuje.

Fakt? No nevím. Možná je naučíš jíst z ruky nebo něco takového ale to že přijedeš domů a ještěr k tobě přijde a budeš se s nim mazlit tak na to zapomeň :( jak už tu někdo zmínil tak možná morče :) vše co patří do terária nepatří na ruku. Bohužel dříve jsem také doufal že něco takového je, ale jestli se ti ještěři líbí tak počítej s tím že to je zvíře spíš na koukání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru