Předmět Autor Datum
želva samozřejmě nastydnout může, ale proč by měla za daných podmínek? Pokuds ji nehodil(a) do stude…
Aurifer 11.08.2014 21:53
Aurifer
Žlutolící nebo ozdobná, teď přesně nevím, když tak projíždím druhy. Ale nádherná to není. Ne, opravd…
Fisulka 11.08.2014 22:00
Fisulka
voda by měla mít něco přez 20°C, ale to už by snad v tomhle počasí po dni mělo být (záleží na objemu…
Aurifer 12.08.2014 00:25
Aurifer
Vody je tam fakt minimálně, takže by měla být v pohodě. Díky za radu, co se bublinek týče a vůbec za… poslední
Fisulka 12.08.2014 06:37
Fisulka

Žlutolící nebo ozdobná, teď přesně nevím, když tak projíždím druhy. Ale nádherná to není. Ne, opravdu, v akvárku byla voda den odstátá.

Mám doma spousty zvířat, ale jsem psychouš a želvu mám doma poprvé, přítel šel a dal nad ní (asi 20-25cm) žárovečku s lampičkou, bohužel jen 9W, teda, je mi vysvětleno, že je to úsporka, takže prý jako 25W, já tomu vůbec nerozumím :/ . Myslíš, že jsme udělali dobře? Fakt mám obavy, nechci nic pokazit.

voda by měla mít něco přez 20°C, ale to už by snad v tomhle počasí po dni mělo být (záleží na objemu toho akvária). Ona bez výhřevu pár dní vydrží, pokud to myslíš takhle. Jinak úsporka prakticky nehřeje, ta jenom svítí- jako výhřevný zdroj to chce žárovku, nejlépe bodovou. A umístěnou tak, aby v místě, kde se želva bude vyhřívat bylo cca 35°c. Voda teď v létě moc vyhřívaná být nemusí, pokud máš tu želvu v běžném bytě. Jinak vodu můžeš dát normálně z vodovodu a vlažnou. Co se týče toho odstátí, tak tam záleží jak moc ji ne/máte chlorovanou a kolik v ní je bublin. Převzdušněná voda želvám vadí, tedy ty bublinky v ní. Já želvám dávám vodu normálně z vodovodu a odstát ji nenechávám, s tím chlorem a bublinama to u nás není tak hrozné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru