Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svědivá vyrážka u psa

Dobrý den,

vím, že se tento dotaz týká psů, ale i tak se sem obracím, jelikož náš veterinář nám moc nepomohl.
Asi před týdnem až dvěma se začal náš pes (špic malý německý)škrábat a kousak v oblasti mezi zadníma nožkama, zadečkem a na ocásku. Při prohlídce jsme zjistili, že tam má rozškrábané pupínky. Bylo to o víkendu, tudíž jsme se k veterináři dostali až v pondělí, kdy mu pupínky zmizely, ale celou odhalenou kůži měl červenou. Doktor mu vzal krev a vycévkoval moč, ale testy měl v normě, tak hledal, co se dalo. Nenašel ani vši, nic, jen zjistil, že je špatně vyčesaný a trochu se psovi loupe kůže, tak nám dal omega olejíček s vnitřním užíváním, který už bere týden. Ale pes se dodnes neustále drbe a kouše, drbe se i na ocásku, kde si vyškubal víc jak polovinu chlupů, drbe se i mezi nožkama a na zadečku. Na místě, kde v noci spává, začínáme nalézat víc chlupů, než obvykle, pravděpodobně důsledek jeho drbání a kousání. Také je neklidný z důvodu svědění. Pravidelně ho kontrolujeme, zda mu v kožíšku něco neběhá nebo na místech, kde spí, ale nikde nic.
Uvažujeme, zda zajít znovu k veterináři, jenže nevíme, zda mu nějak pomůže, když nepomohl předtím a to se na zarudlou kůži díval. Vyloučili jsme i alergeny, koberce ani podlahu v kuchyni jsme ničím nečistili, nemáme ani nic nového jako jsou koberečky a pod. A pes delší dobu trpí na ledviny. Starý je 12 let.

A nevím, jestli to má souvislost, po několika dnech, co pes trpí neznámou vyrážkou, se vyrážka objevila i u mámy a začala se drbat a teď i u mě, jenže ani jedna se ke kožní v brzké době nedostaneme kvůli práci :X

Děkuji za každou radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny