Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Desatero dotazů pro všeználky...:)

Dobrý večer,
mám takto na noc pár dotazů... :)
Na začátek bych Vám chtěla říct, že vím, že jsem začátečník, ale vždy se musí s něčím začít, tak nechci slyšet odpovědi typu: ,,Chameleon není pro začátečníky, apod." Dále mám doma jak pejska tak i kočičku, takže se mám s čím mazlit. :) To je pro začátek vše a snad se vyhnu rýpálkům, co zbaštili všechno moudro světa a samozřejmě nikdy nezačínali... :D Oceňuji zkušenosti, proto se ptám zde. :)


1) Tak hned na začátek jsem se chtěla optat, na lignocel. Příští týden budu mít chameleona, víc jak 3 měsíce starého. Přesto je dle mého moc malinký a na spodek terária jsem mu koupila rašelinu s pískem 1:1. Později jsem ovšem chtěla koupit lignocel, ale někde jsem četla, že ucpává střeva a někde to zase vyvraceli. Tak nevím, ale nechci mu nijak ublížit. :(

2) Koupila jsem žárovku REPTILE UVB 100 a napadlo mě, zda by to chamíkovi nestačilo i jako vyhřejvání, nebo jak to nejlépe zkombinovat, aby to méně žralo. (Mamka prská kvůli spotřebě proudu) Nebo zda by nešla pouze žárovka Reptile + vyhřívací kámen. Normálně máme doma teplotu 22 až 26°, když se topí. (Terárium je u topení)

3) Nechci mít chamíka jak své štěně, od toho mám své chlupaté kamarádíčky, ale přes to chci, aby jsem měla s chamíkem fyzický kontakt. Vím, že se stresují apod, ale viděla jsem kupu videí, kde jsou chamíci, zdá se spokojeni u majitele. Tak pokud se dají nějako ochočit? Chci si ho nechat lézt po ruce občas, přendat na kytku v pokoji u PC apod.

4) Když chameleon kousne, jak moc to bolí (Přiřovnání stačí:D )A zda dokáže rozkousnout kůži.

5) Jak dlouho mám chamíkovi svítit? A co se stane, když to tak dlouze mít nebude?

6) Jaké rostliny jsou nejvhodnější do terária? (Chtěla bych i nějaké po čem se dá lézt.) Obávám se jedovatých rostlin. Šel by fíkus?

7) Naučí se chamík pít z misky? (Samozřejmě bude mít i pravidelné rošení)

8) Čím a jak moc ovlivním barvu chamíka?

9) Chci si ho dát na okno, je to vhodné?

10) Co máte osvědčené i jako jiné doplňkové krmivo krom hmyzu?

----

Tak já moc děkuji za odpovědi, protože mi s tím velmi pomůžete. Nechci nic jiného, než aby se chamíkovi u mě dařilo, takže pokud máte i nějaké nápady a tipy jak by se mu mohlo u mě žít ještě lépe, pište, pište. :)

Přeji hezký zbytek dne. :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny