Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení

1. Jednoznačně Osram 300 W, Terrasaur 160 W jsou také dobré, nicméně počítejte, že budete potřebovat pro tak velké druhy velký prostor, který se také bude muset značně vyhřívat. Odhadem pro chovnou skupinu G. pardalis 3 x Osram 300 W na celý prostor. Vše se samozřejmě bude odvíjet od velikosti prostorů.

2. Ano, tyto výbojky dost hřejí.

3. Výrobce si nemůže dovolit, aby byl jeho výrobek nebezpečný, v tomto případě jak pro chovance, tak pro chovatele. Buďte v klidu, dost chovatelů Osram 300 W používá roky a bez problémů.

4. Želvy to asi rušit nebude (aktivní želvy), jinak bych tam dal dveře. Tím snížíte hlučnost a zbytečnou ztrátu tepla z želvích stolů do vedlejších místností.

5. Seno na vlhkém podkladu plesniví, takže nějaký suchý podklad - kačírek například.

6. Já za sebe mohu říct pouze o želvím stole z OSB desek a jezírkové fólie. Desky samy o sobě by měly být odolné vůči vlhku, ale pro jistotu jsem je natřel lakem s atestem na dětské hračky. Dovnitř "vanička" z jez. fólie. Použil jsem tloušťku 1 mm a je to opravdu pevné.
Polykarbonát jsem nezkoušel, ale nepřipadá mi, jako pevný materiál a obávám se, že kdyby se o 2 m dlouhou stěnu opřela dospělá pardálka, tak by nemusela odolat... Třeba se ale mýlím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny