Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama nežere a má průjem se stopami krve

Souhlasím s Daniem, to zvíře vypadá hrozně...Ale rozvedu to, aby jsi věděla, co dělat nejdřív.
1. Osvětlení a kvalita terária - to tera je na ní vyloženě malé, ale hlavně agama potřebuje kvalitní zdroj UV záření (UV výbojka, třeba Solar raptor - to je ale do většího (rozuměj adekvátního) tera, nebo UV zářivku třeba Repti Glo). Je to pouštní zvíře, takže tera dostětlit obyčejnou lineární zářivkou + výhřevné místo, kde je cca 40 - 45 stupňů, v prostoru tera by mělo být cca 28-30. Podotýkám, že UV neprojde sklem, takže svícení slunce do tera je k ničemu a zářivka musí být uvnitř. Počítej s tím, že to bude stát peníze, pokud to zvíře nechceš dál trápit, pořiď větší terárium s vším popsaným potřebným osvětlením.
2. Krmení - je hrozně hubená, krm víc a kvalitním krmením. Hmyz ze zverimexu většinou nemá moc výživovou hodnotu, v létě pokud máš možnost choď smýkat luční hmyz. Pokud doneseš ze zveráku, alespoň 2 dny ty hmyzáky pořádně krm (ovoce, strouhanka, vločky, vitamíny (viz. níže) a pak teprv zkrmit
3. Vitamíny - nepíšeš jaké podáváš, ale pokud zvíře nemá UV, špatně vstřebává vápník. Takže asi tak, agama mi přijde rachtická, to už nespravíš. Kup v lékárně Biomin H, nebo ve zverimexu klasický Plastin, k tomu Roboran. Začni to zvíře krmit denně a smíchej Roboran s Plastinem 1:1 a každý hmyz v tom obal (do krabičky vitamíny + hmyz protřepat)

Jinými slovy, 4.5 roku to zvíře týráš, to neříkám, abych ti zkazila den, to je fakt. Najdi si na netu jak vypadá zdravá agama a jak má vypadat tera a dojde Ti to. Pokud ti na tom zvířeti záleží, rozbij prasátko a začni se starat. Pokud ne, daruj ho někomu, kdo mu dopřeje lepší zbytek života. Agama je finančně dost náročné zvíře, to sis měla zjistit už dřív.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny