Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvrčci

Dobrý den, nedávno mi uteklo asi 30 cvrčků a nastěhovaly se do střechy. Bohužel každou noc nehorázně cvrdlikaj. Nevíte někdo jak se jich zbavit? Vím, že deratizací , ale tomu bych se chtěla vyhnout. Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Zdravím, já na uprchlíky používám lepové desky s potravou. Stačí kus tvrdého papíru polepit oboustra…
Píďa 02.09.2014 21:34
Píďa
Bud výše uvedené, nebo pár dní počkat, když nemají jídlo a pití zdechnou celkem rychle. Mě taky fung… poslední
VilemC 03.09.2014 22:03
VilemC

Zdravím,
já na uprchlíky používám lepové desky s potravou. Stačí kus tvrdého papíru polepit oboustrannou lepenkou a doprostřed přilípnu kočičí nebo psí granuli a šup s tím k místu kde jsou. Obdobně lze použít i třeba prázdnou krabičku, nejlépe neprůhlednou a uvnitř polepím stěny a dno... Pokud mají málo stravy tam kde jsou zalezlí, určitě se jich aspoň pár přilepí :) jinak ještě používám plastové krabičky do kterých vystříhnu taková jako malá "dvířka" otvírající se nahoru a lehce je promáčknu dovnitř. Do krabičky opět umístím jídlo a cvrček se dovnitř dostane, ale ven už jim to dělá problém. Neumí "dvířka" nadzvednout tolik aby se pod ně vešel a uprchl, ale dovnitř se protlačí :)

Bud výše uvedené, nebo pár dní počkat, když nemají jídlo a pití zdechnou celkem rychle. Mě taky funguje docela dobře plastová bedna naplněná vodou, vysoká aspon 25 cm a u ní něco po čem do ní můžou cvrčci vlézt. Oni se nechají zlákat na pití, hupsnou do vody a ráno je jenom vyhodíte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru