Předmět Autor Datum
můžeš nový
Aurifer 05.09.2014 18:31
Aurifer
Byl bych opatrný s tím, jaký název Schefflera má. Vím, že Schefflera arboricola není jedovatá, ale S… nový
chewbacca 06.09.2014 20:51
chewbacca
tyhle běžně pěstované Šeflery se i běžně používají v terárkách a bez problému...jedovatá (alespoň pr… nový
Aurifer 07.09.2014 13:11
Aurifer
originál jedovatá actinophylla sa u nás prakticky v kultúre nevyskytuje,originálna actinophylla má c… nový
audax 07.09.2014 23:06
audax
No jde oto, že můj chamík mi kytky dost okusuje a potos mu velice chutná..děkuju za vaše reakce...di… poslední
NCFC 08.09.2014 06:36
NCFC

Byl bych opatrný s tím, jaký název Schefflera má. Vím, že Schefflera arboricola není jedovatá, ale Schefflera actinophylla jedovatá je a mohla by mu ublížit. Takže pozor, jakou tam plánujete dát. (Většina obchodů prodává právě ten jedovatý druh.)

tyhle běžně pěstované Šeflery se i běžně používají v terárkách a bez problému...jedovatá (alespoň pro savce) je většina pokojovek, co se používají v terárcích, když se to tak vezme. A některé druhy plazi s oblibou žerou a problémy taky nemají- viz např. Potos, Monstery atd...ono to, že je něco jedovaté pro savce zřejmě vůbec neznamená, že je to jedovaté i pro plazy.

originál jedovatá actinophylla sa u nás prakticky v kultúre nevyskytuje,originálna actinophylla má cca 20-členné perovité listy,to,čo sa vyskytuje v našich česko-slovenských obchodoch sú všetko variety a miestne formy toxicky naprosto bezvýznamných S.arboricola alebo heterophylla/obvykle panašovaná forma/....arboricola=perovité,zaoblené 5-9 členné listy,heterophylla prakticky totožná,len listy sú zašpicatené

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru