Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Agama kočinčinská nežere

Dobrý den, mám prosbu. Před 14 dni jsme si přivezli kočičindu, chlapce, nebyl odvezen z nejlepších podmínek, byl nalezen po nějakým majiteli, vyhublý na zácloně, ale nová pani nálezkyně ho vzala k veterináři a vypadá k světu, má pár oděrek a spálenou tlamičku,ale vady na kráse nám nevadí. Spíš máme problém my jakožto noví majitelé. Když jsme ho vezli, byl napapaný a mazlivý, asi týden byl v kleci pod UVB lampou než se mu dostavilo terárko, samozřejmě stresem nežere. Ted je v teráriu týden a stále nežere, ale začal dělat pokroky, už nestál na jednom místě nehybně celý den, ale docela někdy i dováděl a blbnul v bazénku, ale jen do tý doby, než jsem byla déle v pokoji, pak se zase schoval za kámen. Poslední dva dny už je jenom za kamenem a nevylejzá, někdy si zase vleze na větev, prostě podle nálady, ale zkusila jsem ho vyndat ven, někdy na mě otevře tlamu, přitom to předtim nedělal, je to tím, že je vyhladovělý ? něchám mu tam saranče, nic, švába, nic. Ani červa, prostě nic, ani z pinzety ani volně. Veterinář říkal, že mám počkat měsíc a pak kdyžtak přijít, já ale bych ráda udělala něco pro to, abych k němu nemusela a rozežral se sám. Docela jsem byla špatná z toho, že po mně otevírá pusu, nikdy mě nekousnul ale na začátku to nedělal, to byl u mě v županu schovaný a v pohodě, ale ted to začal dělat, poradíte mi celkově ?
[mod]Změna předmětu, původně: Agama Koč. Nežere (cejna)[/mod]

Předmět Autor Datum
Sama vravíte, že je v strese a nežerie. Tak načo to vyťahovanie? Nechajte ho v terárku a čo najviac…
danio007 13.09.2014 21:01
danio007
Dobry den, světla jsem uz dala Blíže na radu jedné chovatelky, respektive k sobe . Jinak manipulace…
Terezak 13.09.2014 23:07
Terezak
Samozřejmě, že se stáhl za kámen, ale kytkama to není, ještěr je nejspokojenější v terárku a nebude…
kacaba1 14.09.2014 07:04
kacaba1
Ano děkuji za radu. Upřímně, je mi jasný, že se nebude chtít mazlit jako pes, ale přece jenom je mi…
Terkak 14.09.2014 10:28
Terkak
Každý plaz má jinou chut´ , zkusila bych cvrčky, třeba 5 kusů, k nim tam dát mrkev a kočičí granule,… poslední
kacaba1 14.09.2014 10:56
kacaba1

Sama vravíte, že je v strese a nežerie. Tak načo to vyťahovanie? Nechajte ho v terárku a čo najviac sa mu " vyhýbajte". Chcelo by to, aby ešte dosť pribral. Najprv je treba aby začal žrať a dostal sa do formy. Potom skúšajte k nemu ísť rukou atd...
Niektoré jastery ked sú v strese zmeravejú (tomu by odpovedalo aj to schovanie v župane). Je to svetlomilné zviera, takže rozhodne pre neho nieje prirodzené skrývať sa v tmavých norách.
Dajte do terárka ešte nejaké konáre a pár zelených rastlín. Výhrevnú žiarovku a UV svetlo dajte bližšie k sebe aby mal teplo aj UV na jednom mieste a podla potreby terárko dosviedte nejakou trubicou.
A skúste mu ponúknuť myšie holíča. Pre zviera je to kalorická bomba, čo mu teraz len a len prospeje.

Dobry den, světla jsem uz dala
Blíže na radu jedné chovatelky, respektive k sobe . Jinak manipulace s jesterem byla pri manipulaci teraria ale došlo mi, ze to byla chyba, uz to delat nebudu . Další květiny jsem dala ale Ještěr se prave pri pridani dalších květin stáhl za kamen , zkusila jsem je vyndat jestli nahodou mu nevadi a uz se zase trochu začal hýbat dokonce zvedáve pokukoval z větve . Tak mu zatim další změny nechci delat aby ho to neposunulo zase zpět.

Samozřejmě, že se stáhl za kámen, ale kytkama to není, ještěr je nejspokojenější v terárku a nebude člověka vítat a říkat jééé bezva mám tu další kytku, prostě se schová tam, kde mu to připadá nejbezpečnější, tak ho nech žít bez vyndavání z terária a on se zase rozežere.

Ano děkuji za radu. Upřímně, je mi jasný, že se nebude chtít mazlit jako pes, ale přece jenom je mi někdy líto, jak je vystresovaný i když je to přirozený po tom převozu a tak. Normálně bych si asi pro výstavní ještěrku nejela, ale když jsem viděla v jakých je podmínkách a že na zimu nemá ani terárium a UVB nic, tak jsem ho tam nechat nemohla. Chtěla bych, aby se měl prostě dobře. Tak snad se zabydlí a rozežere. Z pinzety mu to nedávám, to se podle mě bojí už jenom tý pinzety. Takže mám zkoušet pustit saranče malé do terárka a večer případně vyndat ? Nebo mám pro začítek zkusit sušené saranče do mističky ? co je lepší na začátek na rozežrání ?

Každý plaz má jinou chut´ , zkusila bych cvrčky, třeba 5 kusů, k nim tam dát mrkev a kočičí granule, aby měli co žrát a neokusovali agamu. Saranče pokud bude chtít spíš živý.Hlavně ho moc nepozorovat a nechat v klidu, kočinčinky jsou trochu stresáci.Nejsem agamář.Jakou má teplotu v teráriu?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru