Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chov chameleona- před nákupem-dotazy,na které jsem nenašla odpověď

Moc děkujeme za rozsálou a jasnou odpověď.

Hlavně v tuto chvíli to tedy vypadá, že chov chameleona nemusíme odpískat ;-), protože výše uvedené bychom mu měli být schopni poskytnout

Rosení tedy zařídíme jak píšete, manžel zkusí něco vyrobit (a nebo koupíme)

k dovolené- je pak vhodné potravu dát volně do teraria a nebo do teraria vložit "menší akvárium" a do něj cvrčky dát? + stravu pro cvrčky? vylezou? nevylezou? když by to bylo akvárium např 25 cm vysoké?

když objednám cvrčky např. z výše uvedeného odkazu- to mohu objednat na jak dlouho dopředu? Např. na 14 dní? vydrží to? Pokud jim dám do větší plastové nádoby (s otvory na větrání) stravu, tak přežijí? Nesežerou se navzájem?


k velikosti teraria zvážíme, zda úpravou prostorů v domě bychom neudělali o 10 cm širší (předpokládám, že v tomto rozměru je každý cm dobrý ;-)

k výšce- je u dospělce úměra, že čím vyšší, tím lepší? A nebo je nějaký rozměr hraniční (např, že 150 cm už ne apod..)(vím, že u mláděte je vhodné menší a méně členité- resp. jsem četla, že se to doporučuje)

k větrání-pochopila jsem (snad dobře), že předpokladem úspěchu chovu je kvalitní větrání? pokud bychom při čelní stěně udělali po celé délce cca 10 cm pásek s mřížkou (tzn cca 75*10cm) a strop by byl volný-neuzavřený-šlo by to? (myslím volný -jako větratelný.. Máme ideu udělat cca 130 výšku teraria, tu zabezpečit drátěnou sítí a nad to potřebné žárovky, které by byly schované v jakémsi rantlu,který by byl nad sklem,ale zvrchu by byly volně viditelné, nezakryté.. Co myslíte-je to vhodné větrání?


děkuji za tip s koupí i staršího zvířete. Ano, zatím chceme jednoho a rádi bychom pardálise ambilope.Uvidíme, zda by se nám podařilo sehnat staršího... Tříměsíční jesm psala proto, že mladší se nikde nedoporučuje.Máte asi pravdu, že starší bude vhodnější...Zatím stejně bude práce s tvorbou terária, takže bude čas hledat :-)

Moc děkuji za odpovědi, Vážím si toho :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny