Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chov chameleona- před nákupem-dotazy,na které jsem nenašla odpověď

:)

je pak vhodné potravu dát volně do teraria a nebo do teraria vložit "menší akvárium" a do něj cvrčky dát
My obecně radši dáváme cvrčky do krabiček než volně po terárku, používáme tyhle:
http://plastyvanek.717.cz/menu/braplast-produkty/k rabicka-transparentni-250-ml
Ale poslouží cokoliv - od lučiny apod;) Akvárium je uplně zbytečné a nepraktické. Tyhlě nižší krmítka mají tu výhodu, že část cvrčků zůstane v něm a část vyskáče, takže si i chameleon může vybrat;) Krmení spíš na dno terárka (riziko pro chameleona jsou cvrčci, co už z krabičky vyskočili). Bude stačit kousek jablka a třeba pár granulí nebo piškot.

mohu objednat na jak dlouho dopředu?
Dospěláci vydrží určitě minimálně 2 týdny, střední cvrčci měsíc a déle (i podle teploty, pokud budou spíš u podlahy, kde je chladněji, vydrží déle). Mějte je ve větších plastových boxech (Ikea, Hornbach apod), kde do víka vyříznete velký otvor a nahradíte pletivem. Pokud je budete krmit (vločky, piškoty, granule + "zelené" - po menších dávkách, aby neměli vlkho!), určitě se nepožerou;)

k výšce- je u dospělce úměra, že čím vyšší, tím lepší?
Tahle obecně bych to neřekla. Chameleon je stromový ještěr, takže se terárka orientují na výšku, ale i ostatní rozměry jsou důležité a jen velká výška není všechno. Je hloupost dělat nějaký extra vysoký komín, tam je pak i obtížnější správně větrat, vytápět.. Pokud je podstava relativně menší, určitě bych nehnala terárko do metru a půl... Ale zase ten metr je podle mě uplné minimum. Na vaší šířku bych volila třeba těch 120-130, ale to neberte jako žádné dogma.

předpokladem úspěchu chovu je kvalitní větrání
Přesně tak. Máte to podle mě vymyšlené dobře.

Staršího ambilobáka určitě seženete ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny