Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chov chameleona- před nákupem-dotazy,na které jsem nenašla odpověď

Ono tohle je právě to, o čem se mluvilo v tom vlákně o úpadku Teraporadny. Pokud tu někdo položí slušný a smysluplný dotaz na věci, které se pořád někde dokola neomílají, tak na ně dostane i slušné a smysluplné odpovědi.

Ale dovolím si pár upřesnění : Co se týče tartar, tak ty se nezahrabávají (to dělají cinerei nebo ty dubie), ale řada chamíků je nerada kvůli jejich specifickému odéru. To prostě pak chce vyzkoušet, co to dotyčné zvíře bere nebo ne. Teplo potřebuje jakýkoliv krmný hmyz, pokud ho člověk chce odchovávat, nejenom udržet při životě. Takže i všichni švábi. Panchlory zas tak na chov náročné nejsou, já je mám ve 2 terárcích a věnuji jim stejnou péči, jako zbývajícím 4 druhům švábů. Trochu je narosim jenom občas, aby to nepřesychalo, krmim psími granulemi a piškotami, 1-2x týdně dostanou nějaké to ovoce, občas jim dám nové roury od utěrek, když je rozšmelcují a to je tak celá péče, jedou dobře. Cvrčci ani švábi světlo nepotřebují, jen to teplo. Světlo potřebují saranče.

Krmný hmyz netřeba kupovat ve zverexech- tam je jednak předražený, navíc to opravdu bývá dost mizerná kvalita. Ale většina druhů se dneska dá koupit přez internet poštou i do zásoby, tenhle hmyz totiž většinou i na rozdíl od toho ze zverexu, kde byl třeba 14 dní zapařený v krabičce tolik nechcípá. Nebo pak na burze, no.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny