Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchov pralesniček

Ahoj, prosím o radu. Chovám pralesničky druhů Dentrobates Leucomelas a Phyllobates vittatus. Vittatusky se mi již před časem podařilo úspěšně odchovat. Pokud jde o leucomelasky, tak jsem měla pět pulců, kteří se dostali až do stádia těsně před metamorfózou, ale v momentě, kdy se měli přeměnit v žabky prostě chcípli, jakoby se udusili, jedna po druhé. Samozřejmě každý pulec byl zvlášť. Další problém, se kterým se potýkám delší dobu ať už u vittatusek či leucomelasek jsou slabí pulci. Buď již ve vajíčku při přeměně na pulce dostanou jakousi vodnatelnost - nafouknou se jim bříška a chcípnou a nebo postupem času po vyklubání rovněž pojdou. Nevím co dělám špatně, když už jednou se mi odchovy bez problémů podařily. Vajíčka hned po jejich nakladení sbírám, dávám do mističek, aby vyčnívala jen špička vajíčka. Jednotlivé pulce dám zvlášť do malých kelímků, kde je jen asi půl cm vody, měním obden či dle potřeby vodu za akvarijní(rybky jsou zdravé, žádná chemie) či odstátou vodu z kohoutku. Krmím akvarijním krmením pro rybky - vločky, dále sušené kopřivy či mořská řasa. Teplota pokojová. Nějaký tip? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
děkuji za info, zkusím tedy zvýšit vodní sloupec a přidat například růžkatec ponořený - jávský mech…
Peťule01 15.09.2014 20:10
Peťule01
No já měla u té vody na mysli spíš PH, což může být docela důležitý faktor ve vývoji pulců. To vám a…
Réza 15.09.2014 20:27
Réza
jj, už jsem vyměnila vodu za pitnou kupovanou a zkusím to, kdysi jsem zkoušela i ty olšové šišky, du… poslední
Peťule01 15.09.2014 20:37
Peťule01

děkuji za info, zkusím tedy zvýšit vodní sloupec a přidat například růžkatec ponořený - jávský mech totiž nemám, ale růžkatec je taky docela plevel :-D
možná to může být i tím krmením, je pravda, že vedu jen octomilky, ale zato obalené v reptivitu, když jsem krmila cvrčky, tak dost utíkali a pak nebylo zrovna příjemné je po půl roce lovit velký 3 cm pod lednicí :-D namísto toho jsem přikrmovala zrnokazi, ale ti mi už před časem "došli" přestali se po určité době už množit, takže budu muset navštívit nějakou burzu a něco na zub dokoupit, jinak žabky by měly být nepříbuzné u obou druhů, protože jsem je ze začátku tak porůznu dokupovala kde se co naskytlo, takže od více chovatelů

No já měla u té vody na mysli spíš PH, což může být docela důležitý faktor ve vývoji pulců. To vám akvarijní kytka moc nezmění a slouží spíš, jako zdroj potravy, protože na ní roste řasa.
Někdo krmí pouze octomilkami, já osobně s nimi nemám dobrou zkušenost a úplně jsem je zrušila.

jj, už jsem vyměnila vodu za pitnou kupovanou a zkusím to, kdysi jsem zkoušela i ty olšové šišky, dubové listí apod., tak to zkusím nasbírat zase zítra, snad se zase konečně dočkám odchovů, asi rok a půl zpátky jsem měla 8 odchovů vittatusek :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru