Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správné nastavení termostatu, umístění čidla a sladění s top. kabelem

Zdravím ve spolek.

Již jsem nahlédl do vlákna: http://tera.poradna.net/q/view/260078-thermostab-t s-500-timer-od-znacky-aquael?page=r260124#r260124 a je mi jasné (i díky konzultaci s dlouholetým teraristou a úspěšným chovatelem), že mám nejspíš předimenzovaný výkon topného kabelu (25W) stočeného cca 1,5 cm pod polovinami 2 plastových boxů (21 L, š:39 x h:28 x v:26,5 cm). Přikládám nákres (je to črtnuté na rychlo, omluvte prosím kvalitu).

Jde mi o to, že mi termostat sepíná a vypíná (ON/OFF), co 20 minut, při nastavení 32°C (odchylka 7°C = sepnutí při 25 °C).
Jde mi o to, jak to nastavit, aby to nebylo jako na horské dráze či sinusoidě;) 12x ON/OFF za 12 hod (08:00 - 20:00). Noční režim se nesepíná, protože je noční teplota nastavená na stejnou hodnotu jako pokojová teplota (= 23°C).

Osobně mi ono časté spínání (či jak "lucifer" poznamenal "překmity" nevadí, ale nerad bych, aby mi termostat odešel díky častému přepínání mezi ON/OFF odešel do elektronického nebe dřív než by musel;) Kolikrát denně Vám normálně spínají termostaty při stálé pokojové teplotě?

Osobně mě napadlo (než kupovat méně výkonný top. kabel či top. fólii) zvýšit podložení boxů, aby u dna byla teplota max těch 32°C a trvalo to déle než jí vůbec termostat přes topný kabel vyžene. Ale nevím zda je to řešení.

Děkuji za jakékoli postřehy.

PS: Čím přichycujete čidlo k boxům či teráriím, aby s ním hadi nešoupali.

Popis obrázku v příloze:
černé vlnovky - topný kabel (25W, 5 m)
červené křížky - umístění čidla termostatu u dna

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě jednou prosím pěkně.Kdo používáte Termostat http://www.topnekameny.com/files/prod_images/temp/… poslední
Keilinator 08.12.2014 19:42
Keilinator

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru