Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Stále hnědé zbarvení a útěky z terária

Zdravím, snažím se vyřešit několik záhad. Muj chamík sameček, kterému bude teď v pondělí 8 měsíců je v terárku pořád hnědě zbarvený (když spí tak je krásně zelený), k tomu se navíc každej den snaží dostat z terárka ven. Já mu přes noc nechávám pootevřený dvířka s žebříčkem, aby teda mohl ráno běhat po pokoji, on se totiž docela rychle naučil, kudy se leze ven). Od 8:00 hod mu svítim a on pak (já většinou pospávám až do odpoledne) celý ráno cestuje po pokoji. Samozdřejmě že když mě probudí rachtáním nebo dokonce když mi vleze do postele čímž mě probudí tak ho du dát zas do terárka aby se vyhřál, ale on tam je jen chvíli a pak zas vyleze ven (tím se mu snažím dát volnost) a tak je to každou (asi přibližně) půl hodinu, kdy ho nechám běhat aby zas moc nevychladl. A tím se teda ptám, jestli je něco špatně v mojem terárku. Terárko má 60x50x40 (ale mám v plánu až budou peníze koupit větší), UVB má, teploty nahoře 30°C (doufám že to neni málo, ale mám tam dvě žárovky a víc vytopit to nejde), uprostřed by mělo bejt kolem 25°C a dole asi 20°C.
Další dotaz se týká krmení. Do teďka snědl kolem 10-15 kusů hmyzu, měl pestrou stravu: luční koníky a cvrčky, které sem mu chodil chytat, dál motýly, pavouky atd. (krom bodavého hmyzu). Pak dostával i ovoce a salát. Vitamíny Calcium+D3, tím sem mu obalil jednou za týden-14dní cvrčky ze zverimexu a vápník který mám v podobě drcených vaječných skořápek (dal sem mu tam mističku s tim vápníkem protože sem slyšel že si pak sám vezme). No a teď poslední dobou si dá tak 2-4 cvrčky a někdy ani jednoho, čím to může být? Je to tim že dospívá nebo období páření? On se totiž několikrát pokoušel spářit s mojí rukou. Jinak pije a i trus vypadá v poho.
Takže dávám foto terárka a chamíka při páření s mojí rukou.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nezlob se,ale pokud nemas prachy na to,abys zvireti zajistil optimalni podminky,tak to zvire vubec n…
lillek 21.09.2014 16:00
lillek
Nedělaj jo? Tak proč když ho vezmu za zahradu a dám ho do záhonu tak mi slízává kousky šnečích ulit?…
Krajler 21.09.2014 18:09
Krajler
OK. Super. Vyřešeno. Zamykám. Nech ho olizovat na zahradě šnečí ulity, větrej otevřenejma dvířkama..… poslední
cejna 21.09.2014 18:16
cejna

Nezlob se,ale pokud nemas prachy na to,abys zvireti zajistil optimalni podminky,tak to zvire vubec nemas mit. Jako chovat chameleona v takhle miniaturnim terarku,ktery je navic uplne blbe vetrany,a myslet si,ze to zachranis tim,ze mu das "volnost" po pokoji,to je fakt na facku.
A vajecny skorapky z misky ti fakt zrat nebude,to teda nevim,kdes vzal.Tohle chameleoni fakt nedelaj.

Nedělaj jo? Tak proč když ho vezmu za zahradu a dám ho do záhonu tak mi slízává kousky šnečích ulit? Větrání řešim pootevřenejma dvířkama který sem teď zajistil aby nevylezl. A už sem taky přišel na způsob proč je hnědej, poradili mi jinde kde je solidní přístup k začátečníkům než tady kde se člověk bojí zeptat páč ho tady každej sprcá, protože rádci asi nikdy neudělali žádnou chybu když začínali s chovem. Děkuju za radu, fakt ste mi pomohli

Zpět do poradny Nahoru