Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apatie, úhyn po násilném krmení.

Jsem začátečník , gonyosomy jsou moji první hadi a když tak čtu o problémech s krmením , tak mám asi štěstí . Samička pořízená ve 2 měsících hned lovila skákavky a byla nebojácná , ubytovaná v kuchyni . Sameček měl při pořízení asi 3 měsíce , byl vzrůstem mnohem drobnější a o dost bázlivější než samička v jeho věku . Protože to byla rychlá koupě , umístila jsem ho provizorně v malém a podle dopručovaných rozměrů naprosto nevyhovujícím teráriu ( 60 x 40 x 35 d,š,v) .Pokud jsem se ho zpočátku , podle instrukcí , snažila krmit z pinzety a ještě k tomu třepajícím holetem , byl z toho stresovaný a utíkal před tím . Neměla jsem na to nervy ,násilím jsem na něj jít nechtěla , zkusila jsem mu tedy nehybná ,rozmražená holata ( vždy 2-3) položit na korkový tubus , ve kterém se rád ukrýval a nechala ho o samotě . Překvapivě mu pak chuť k jídlu nechyběla ,všechna holata během chvíle zmizela :-) V tom malém teráriu žil a konzumoval i lovil spokojeně celkem dlouho .
Nyní už je mu přes dva roky a ve velkém tera (120x60x80 ) v pohodě loví živé myši. Ale když jsem k němu zkusila dát samici , utíká před ní , nemám na to nervy a tak se bojím nechat mu jí tam déle , aby nebyl stresovaný :-) Tak jim dám raději ještě čas . Nic se asi nemá lámat přes koleno .
A jinak asi souhlasím s tím , že úhyn plaza způsobil stres z násilného krmení nebo spíš z držení . Za "starých časů", kdy ještě neexistovaly zákony proti týrání zvířat , byl při výuce patologické fyziologie na téma stress prováděn pokus s živým potkanem , který se zafixova do ruličky od toaletního papíru a měřil se čas , za jak dlouho dojde k exitu důsledkem stresu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny