Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba pozadí do terária z tvárnic Ytong

Dobrý den, měl bych prosím dotaz,
jaký je prosím postup výroby pozadí do terária z tvárnic Ytong? Nechci si udělat přímo pozadí, ale pouze úkryt, konkrétně pro želvy. Zajímalo by mě prosím, čím se k sobě tvárnice spojují a jak se dají přilepit na sklo, jaké lepidlo se dá použít na posypání povrchu pískem a jakým nezávadným bezbarvým lakem se to dá natřít na závěr, aby to bylo voděodolné a otíratelné. Prohledal jsem toho hodně i tady na TP a nikde to nemůžu najít. Tak kdyby s tím měl někdo zkušenosti a věděl jak se to dá kvalitně udělat, tak bych byl rád za radu.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkušenost s tím nemám, ale tak selskou úvahou. Lepit k sobě a ke sklu asi lepidlem, které je vhodné… nový
VilemC 23.09.2014 09:54
VilemC
Je mozne lepit mokrov technikov,tenkovrstve malty(okrem inyh ,je aj speci a ytong),klebre,pripadne s… nový
rast 23.09.2014 10:08
rast
Co se týče lepení a úpravy povrchu se stačí zeptat v nějakém hobbymarketu, co nejedovatého použít do… nový
Aurifer 23.09.2014 10:52
Aurifer
Spodok terka mám murovaný z tvárnic,lepil som ich klasickým lepidlom na tvárnice. Na náter z vnútorn… nový
johny13 23.09.2014 10:55
johny13
pozor na to aky duvik,saje vodu a moze to robit ostaru... nový
rast 24.09.2014 00:22
rast
fasadova farba je ok,ale treba ratat s tym,ze je drahsia,odpada vonkajsie osetrenie,pri pouziti inte… nový
rast 24.09.2014 00:25
rast
Děkuji všem zúčastněným za rady. poslední
Honza 111 24.09.2014 14:47
Honza 111

Zkušenost s tím nemám, ale tak selskou úvahou. Lepit k sobě a ke sklu asi lepidlem, které je vhodné pro lepení podobných materiálů, tedy třeba k přilepení něčeho na beton, zed apod. A jak psal už někdo výše, na povrch asi klasicky lepidlo na dlaždičky akorát asi víc, protože toho dost ta tvárnice nasaje a na to pak jakýkoliv lak určený na podobné povrchy s atestem na hračky, nebo s vhodností použití do míst, kde přijde do styku s pitnou vodou.

Co se týče lepení a úpravy povrchu se stačí zeptat v nějakém hobbymarketu, co nejedovatého použít do dětského pokojíku k malým dětem. Ale jinak s Ytongem můžeš pracovat uplně stejně, jako když máš pozadí nebo úkryty z klasického polystirenu a lepidla na dlažbu. Na lepení se dá použít buď ta pěna jak psal kolega výš, nebo přímo rovnou to lepidlo na kachle s Duvilaxem, pak to tím popatlat celé (vznikne "umělý kámen"). Ono to totiž drží jak čert i na skle. Dotónovat se to pak dá barevnou spárovačkou, nebo třeba posypat pískem- tam už se fantazii meze nekladou. Ale spárovačka se lépe čistí než písek. A přetřít ještě jednou tím Duvilaxem, pak to půjde i otírat. Ikdyž u želv je to asi jedno, ty povrchy neosírají jako třeba někteří ještěři.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru