Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím o rady ohledně chameleona pardálího Furcifer pardalis

hlavne proboha neros jak šilenec.. to je zdarna cesta do pekla.. to ze si nesvlik nohy bych neřesil,, jen bych kouknul na ocasek.. jestli mu svlecka nepridusi ocasek.. pokud ano..namocit a nechanicky odstranit.. ..
hlavni pruser je v tom ze vlastne vubec nevis co delas a poridl sis zvire ktery neni ani tak moc narocny.. ale chyby ktery delas ho 100% odvaří..
1) rosit jen 1x denne lehce porosit listy aby si sliznul kapky.. pokud neoblizuje kapky.. nema zizen.. takze nepropadat panice.. a nechat ho v klidu..
2) Vapnik 6x tydne ,reptivit 1x tydne.. v dospelosti 3x tydne vapnik a 1x reptivit..
3)jak je starech cham? tohle jsou zakladni veci ktere by ti mel povedet chovatel ... pokud je v tele 10cm tak to je cca 4 mesicni prcek..
4) krmeni neomezuj.. cpi ho co to pujde..klidne 15 cvrcku.. a v 1 roce zivota pomalu omezovat..
5)terarko nic moc.. podklad raseliny a piskem netreba resit.. pokud teda neplanujes biotopove terarium.. ja mam u samcu igelitovej ubrus.. (jako podklad)
6)reptiglo 13w je docela male pro takovou nadrz.. urcite dokoupit 26w .. a pripadne sem vlozit fotky terarka. teplota pod zarovkou je jaka?.. meril jsi to?.
7)BAMBUS... kravina.. vyhodit.. a dat poradny vetve s mekou kurou.. cham musi vynalozim hodne usili aby se udrzel na bambusce.. jsou znamy pripady ze chamikum natekaji nohy.. jak urputne se drzí..

8) pokud ti utece malej chameleon... je jen jedina rada... netahej ho ven

FOTO by asi bylo vhodné
ale jak jsem psal vejš.. terarko..krmeni . potrebu mineralu a vapniku bys mel prodiskutovat s chovatelem.. jinak jeste ti dam odkaz na clanek... Míša zajisté dovolí
http://www.zelvyctvercova.com/cs/40-koupe-chameleo na/78-na-co-si-dat-pozor-pri-koupi-chameleona.html

http://www.zelvyctvercova.com/cs/34-terarium-pro-c hameleony/69-terarium-pro-chameleony-pardali.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny