Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chovatelská stanice

Zdravím,
dnes mám možná trochu netradiční dotaz, vzhledem k tomu, že se počet našich chovanců rapidně zvyšuje, přemýšlela jsem o založení zájmové chovatelské stanice. Co je k tomu ale potřeba? Musí se to někde nahlásit, či si můžu stanici prostě pojmenovat a vést, aniž bych to někde hlásila? Je na to zapotřebí nějaké "posvěcení" úřadů, či něčeho podobného? Předem děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokuste se specifikovat co si pod pojmem zájmová chovatelská stanice představujete. Třeba to nebude…
raddei 05.10.2014 16:38
raddei
Myslím to tak, ne že bych to měla na kšeft, nebo vybírala vstupné, sice sem tam nějaké zvíře z odcho…
Elvinerha.. 05.10.2014 17:11
Elvinerha..
Za takovou sestavu vám nikdo vstupné nezaplatí. Je to prostě zájmový chov a nemá cenu něco vymýšlet.…
raddei 05.10.2014 18:02
raddei
Nebo si prostě založ blog, kde budeš svůj chov prezentovat (najdi si takový server, kde je povolená… poslední
Réza 05.10.2014 18:14
Réza

Myslím to tak, ne že bych to měla na kšeft, nebo vybírala vstupné, sice sem tam nějaké zvíře z odchovu prodám, ale to jsou spíš přebytky spíš mě jde o to ten svůj chov nějak prezentovat třeba na webu, prostě když toho mám víc, dát tomu nějaký název, zvířata s rodokmenem nemám, vetšina jivh je sice od chovatelů některý i ze zverimexu, ale třeba chov morčat chci rozšiřovat a nějaké ty odchovy prodat. Tak prostě, jak ten svůj chov nazvat. Jinak sem tam odchovám agamy, chameleony, achatiny, strašilky, hlodavce,.. Prostě to chci nějak nazvat snad jsem to tak nějak vysvětlila.

Za takovou sestavu vám nikdo vstupné nezaplatí. Je to prostě zájmový chov a nemá cenu něco vymýšlet. Nehledě na to,že by se vám nevyplatilo lítání po úřadech a nastavení podmínek. Prostě by vás nějaká registrace vyšla na víc než by jste za tuto prezentaci vydělala za celou dobu chovu.
Pro nějakou tu prezentaci si udělejte webovky,i když myslím že podobných chovů bude na netu mraky. Morčata bez PP,taky nebudou zrovna trhák a víc jich prodáte na krmení než do chovu.
Být na vašem místě,tak bych odchovy řešil jako všichni,inzerce,burzy a pod.

Nebo si prostě založ blog, kde budeš svůj chov prezentovat (najdi si takový server, kde je povolená bezplatná inzerce), a nabízet tam případné odchovy, vkládat články, zajímavosti, fotky a odkazovat tam případné zájemce. Nazvat si to můžeš, jak chceš, jen to prostě nebude "oficiální", posvěcené nějakým razítkem chovatelského klubu a bude to čistě prezentace "hobby" chovu. Já jsem si založila blog, kam vkládám jakési "články" a zkušenosti s chovem zvířat, které mám a odkazuju tam pak lidi, kteří ode mě chtějí zvíře z odchovu, které inzeruju třeba na ifauně a potřebují poradit s chovem nebo s ubikací, chtějí vidět víc fotek apod. (a nemají třeba facebook - mimochodem další způsob, jak prezentovat svůj chov)...na to je to fajn.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru