Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvěžení vzduchu v tera místnosti

Zdravím všechny a o to víc ty, kteří by byli schopni poradit. Několik let přemýšlím, jak osvěžit vzduch v tera místnosti, zkoušel jsem ventilátory, microklima na okně, ionizátory, rostliny v místnosti, zvlhčovače a já nevím co ještě, ale nijak se mi nepodařilo vytvořit v místnosti toho efektu, aby tam byl svěží vzduch, nemyslím tím vyvětranej, samo místnost větrám, ale svěží. Je mi jasný, že nevytvořím vzduch "jako po dešti", ale přece musí existovat nějaká technika, která by mi trochu pomohla. Napadlo mě použít nějaký větší vzduchovací kamínek nebo několik takových kamínků, dal bych je do kýblu s vodou. Vzduch bych mohl čerpat klidně zvenčí. Vzduch by se zvlhčil, ale zároveň ionizoval. Co vy na to? Nebo jiná metoda? Jak to děláte vy? Průvan mi tam vznikat ale nesmí.

Předmět Autor Datum
Trošku nechápu, jak si mám představit ten svěží vzduch, když říkáš, že si vyvětral(a) a nepomohlo to…
VilemC 06.10.2014 08:37
VilemC
Řekněme, že narosím všechny nádrže, v místnosti stoupá vlhkost, místnost je zároveň vytápěna, takže…
cc 06.10.2014 09:48
cc
Doporučuju nadechnout se příjemného vzduchu ve vedlejší místnosti,zadržet dech a jít makat....A takh…
strastav 06.10.2014 10:30
strastav
Prodávaj se různý čističky vzduchu. Existují i se zvlhčovačem a ionizátorem. Vyzkoušený to nemám...
cejna 06.10.2014 11:01
cejna
pouzivam cisticku vzduchu Bionaire,ma 30w,hepafiltre,ionizator mavam vypnuty,miestnost mam vsak malu… nový
rast 06.10.2014 11:30
rast
Jasný ted už tomu rozumím, no tak to jedině opravdu ionizátor nebo nějakou čističku s ionizátorem do…
VilemC 06.10.2014 11:20
VilemC
Vyzkouším ještě ten můj ionizátor, dám to na max a uvidím. Ale ty čističky by mohly být dobrej nápad… poslední
cc 06.10.2014 12:17
cc

Trošku nechápu, jak si mám představit ten svěží vzduch, když říkáš, že si vyvětral(a) a nepomohlo to. To máte v okolí venku nesvěží vzduch? Pokud ho chceš vyčistit od zápachu, měl by pomoct ionizátor, pokud nefungoval, byl dostatečně výkonný na velikost místnosti? Pokud chceš zvýšit vlhkost, pak stačí zvlhčovač vzduchu, ten ale taky píšeš, že jsi už zkoušel(a). Co jiného bys chtěl(a) dosáhnout vzduchovacím kamínkem v kýbli s vodou?

Řekněme, že narosím všechny nádrže, v místnosti stoupá vlhkost, místnost je zároveň vytápěna, takže v místnosti těžkne vzduch. Vyvětrání tedy neřeší nic, potřebuju, aby byl vzduch příjemnější. Pokud bych valil vzduch přes vodu, měl by se zároveň ionizovat, nebude vznikat průvan a vzduch by měl být příjemnější. Je to jako když máš v nádrži vodopád, zvlhčí se ti vzduch, rozpohybuje a musí se zároveň i ionozovat, vzduchovací kamínek, v mým případě by to musel být šutr, by mohl fungovat obdobně, ale jistej si tím vůbec nejsem, proto se ptám. Popřípadě na jiný řešení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru