Předmět Autor Datum
Jj, pokud sis je v únoru pořídila jako dospělé, tak touhle dobou už budou dost vyrozené. Já bedny ob…
Aurifer 14.10.2014 20:25
Aurifer
Jo s psaním taky problém, než jsem se dopátrala, kdy jsem je to vlastně kupovala :-D Tak to ty moje…
Lucka 92 14.10.2014 20:35
Lucka 92
Ahoj, nechci zakládat nové vlákno, tak využiju tohoto :) Měla bych víceméně stejné otázky jako Lucka…
Taria 18.10.2014 10:41
Taria
Potkanice jsou plodné 15-18měsíců, někdy i dýl. Ale v produkčním chovu se nechávají rok a pak se vět…
Aurifer 18.10.2014 17:50
Aurifer
Oky, ti dva jsou spolu už víc jak 14 dní, tak je budu pomalu dělit, ta holka je na něj sama a nechci…
Taria 18.10.2014 17:59
Taria
Tak uhnal, samec pokud je s ní, tak ji nakryje hned po porodu a ona pak znova porodí po odstavu před…
Aurifer 18.10.2014 18:05
Aurifer
No, na mazlíky je mám také, hlavně kluka... A jde mi též i o zdraví té samičky, takže je budu oddělo…
Taria 18.10.2014 18:15
Taria
Nechci zakládat nové vlákno, zeptám se s dovolením tady.Všimla jsem si, že poslední měsíce cca 4 se… poslední
kacaba1 21.10.2014 22:08
kacaba1

Jj, pokud sis je v únoru pořídila jako dospělé, tak touhle dobou už budou dost vyrozené. Já bedny obmněňuji když přestanou dostatečně "plodit" a ono navíc to už je na těch myších pak i vidět, že jsou vyrozené -jsou už takové hrbaté a propadlé. Jinak teda se myši v produkčním chovu nechávají půlrok -tedy cca do věku 7měsíců. Max do 1 roku, ale roční myši už bývají dost neproduktivní, ikdyž ještě rodí. Ale já si většinou nenapíšu, kdy jsem ty bedny založila a pak si to samože nepamatuju, takže to dělám bajvoko podle plodivosti.

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno, tak využiju tohoto :)
Měla bych víceméně stejné otázky jako Lucka, ale ohledně potkanů, jak dlouho nechat skupinu u sebe, tedy jak dlouho +- jsou samice plodné? A také, jak dlouho trvá samici zabřeznutí? Toto mě zajímá v případě, že nechci mít samce u samice ustavičně, ale chtěla bych mít od ní holata. Děkuji.

Potkanice jsou plodné 15-18měsíců, někdy i dýl. Ale v produkčním chovu se nechávají rok a pak se většinou mění. Já to dělám stejně jako s myšma, když přestávají pravidelně rodit a už jsou viditelně "vyrozené", tak je zkrmuju. Jinak samice mají říji každé 4dny, nebo vyprovokovanou když se k nim přidá samec- to pak mají říji do několika hodin. Vesměs stačí je nechat u sebe ty 4 dny, kdyby se to napoprvé nepovedlo.

Tak uhnal, samec pokud je s ní, tak ji nakryje hned po porodu a ona pak znova porodí po odstavu předchozích mláďat. Protože při kojení se březost prodlužuje. On ji neužene, ale holka pak bude pořád březí a kojit, no...což je na ni samože velká zátěz. Pokud je máš krom produkce holat i na mazlíky, tak je lepší toho samce k ní připustit nejdřív tak 2-3 týdny po odstavu mláďat, aby si trochu odpočinula. To pak ty samice samozřejmě vydrží dýl, když mají méně vrhů a nějaký ten odpočinek.

Nechci zakládat nové vlákno, zeptám se s dovolením tady.Všimla jsem si, že poslední měsíce cca 4 se mi rodí skoro samí samci, na krmení to je jedno, ale chovnou skupinu nemůžu založit, když mám na 4 vrhy různých samic, při počtech 7-11 myšat, třeba jen jednu samici.Možná to je náhoda, ale nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru