Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Testudo horsfieldii - želva čtyřprstá

nikde na netu ani od chovatele od kterého želvičku mám jsem tohle neslyšel, všude píší že želváka stačí pravidelně denně koupat nebo mu dopřát misku s vodou kam může vlézt, ppř terárko denně rosit.
To právě nestačí, výsledkem jsou pak ty zdeformované, nemocné želvičky, jejichž fotek je plný internet. Pokud chcete mít zdravou želvičku, která se má dobře, tak poslechněte kolegu, ví o čem píše ;-) Jinak informace musíte hledat na adekvátních zdrojích, ne na růžových blogíscích lidí, co mají 1 želvičku a už ji měsíc moří v takových a onakých podmínkách a napsali si o tom blogísek.

Když se zamyslíte nad tím, jak ta želva žije v přírodě- myslíte si, že se tam každý den zajde vykoupat do nějaké louže? samozřejmě že ne, většinu roku tam žádné louže nejsou. Ale zato se každý večer zahrabe do vlhkého úkrytu a padne rosa. Želvy v přírodě prakticky nepijí, není co, ale právě "pijí" celým povrchem těla, nasávají vlhkost krunýřem. A pokud nemohou, tak trpí dehydratací, protože na pití vody z misky nejsou uzpůsobené. Což má pak za následky nejen deformaci krunýře, ale taky onemocnění ledvin a později smrt. Takže se želva místo 70let dožije - tedy doživoří tak 8-10let.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny