Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus - dávkování vitamínu

Terárium pro jednoho v pohodě, když bude zařízené dobře, vejde se i pár. Osvětlení u ciliátů opravdu nějak extra důležitý není, sice v přírodě občas chytí skrz listy a stín stromů tu a tam i nějaké UVB, ale vyloženě ho nepotřebuje a přežije bez něj. Ve většině případů je u ciliátů osvětlení hlavně kvůli kytkám, pokud tedy chcete mít v teráriu živé kytky.

CO se vitamínů týče, dávkování u takhle malých zvířat v podstatě nevyřešíte. Odměřovat jim přesnou dávku nemá smysl, protože do nich ani přesnou dávku nedostanete, proto se prostě doporučuje obalovat všechen hmyz ve vitaminech, nejlépe roboran, plastin nebo něco podobného, co moc nestojí a doplní jim to vše potřebné. K tomu je vždycky dobrý dávat občas nějaké ty kašičky, jednak se do nich dá taky zamíchat vitamin, jednak je mají rádi. Případně můžete používat repashy superfood, které je přímo pro ciliáty vyráběné jako instantní krmivo, které už obsahuje vše potřebné, ale i to je dobrý kombinovat s hmyzem.

Z toho taky vyplývá, že se moc nerozlišuje mezi prckem a dospělcem. Prostě všechen hmyz obalovat a tu a tam kašičky, na menším cvrčkovi se toho uchytí méně než na velkém, takže i ten prcek toho dostane méně atd.

Jinak co se terárií týče, mě osobně se nejvíc osvědčilo vzít terárium pouze ze skla, případně s pozadím z korku, do kterého se nemají kam schovat cvrčci, případně jakýkoliv jiný krmný hmyz (šváby apod.). U některých terárií, která na první pohled vypadají krásně, protože jsou hodně členitá tohle bývá problém, tak to berte pouze jako tip na co si dávat pozor při vybírání ;-). Ne každý člen domácnosti je nadšený z toho že hodí do terária cvrčky a pak 3 dny v bytě musí poslouchat jejich koncerty :-D

Jinak exotera má výhodu, že je terárium docela dobře vyrobené, dvířka dobře těsní, z mé zkušenosti nevýhoda, oridinál pozadí je k ničemu, cvrčci do něj velmi rychle vykoušou chodbičky, protože je z polystyrenu bez jakéhokoliv ošetření, strop taky nic moc, je krásně vyndavací, ale otvory pro kabeláž leze krmný hmyz ven, takže se většinou musí zalepit. Ale jestli ho už máte, tak se určitě použít dá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny