Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou teploty pro užovku dostatečné?

Odpovím najednou, proto nebudu příspěvek řadit jednotlivě. Předně moc díky za odpovědi. S velikostí terária nyní nic neudělám, bylo děláno přesně pro tohoto hada (bylo děláno chovatelem, který věděl, pro jakého hada bude určeno). Do budoucna ale díky za radu.

Největším problémem pro mě je fakt, že se na internetu člověk dočte spoustu různých a občas i úplně opačných informací a jako lajk se v tom vůbec nevyzná. Dneska v noci jsem nechal zapnutý kámen a užovka na něm byla zalezlá celou noc. Z toho usuzuji, že minimálně v noci jí je asi chladněji, a proto se přesunula sem. Kámen má pouze 6W, takže nijak extra netopí, spíše příjemně hřeje. Teplota okolí v pokoji padá až na cca 18°C a ani přes den není v tomto pokoji o moc tepleji (soudím tak 22°C max). Je to roční sameček, tak mám podezření, že mu předchozí majitel "topil" víc a nyní je mu zima.

Koupil jsem v Tescu levnou 28W žárovku, tak ji zkusím vyměnit a změřit teploty. Volal jsem chovateli, od kterého užovku mám, a doporučil mi dát 25W žárovku a sundat květináč, který je nyní okolo žárovky. Prý hrozí popálení užovky, pokud si v noci na žárovku vleze a ráno ji hodiny automaticky rozsvítí. I na květináč jsou ale na internetu velmi rozdílné názory.

Teploty rozhodně nepadají přes den pod nějaké neúnosné meze (více než 22°C má vždy), ale pod slabší žárovkou asi nemá těch 30°C. Zkusím tedy tu silnější. Poslední otázka tedy zní - dá se nějak z chování užovky zjistit, zda jí není chladno? Ještě doplním, že jsme ji hned v den příjezdu dali dvě holátka a slupla je dobře. Necháváme jí teď úplný klid na trávení. Moc díky všem za reakce

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny