Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem granule pro psy - zmena??

Ahojte, mam dotaz ohledne granuli pro psy...mam 6ti leteho kastrovaneho spice a krmim ho jen granulemi Friskies. Kdyz jsem si ho porizovali, sla jsem do obchodu a priznam se ze jsem vybirala podle ceny. nechtela jsem kupovat zadne tesco/kauflad/lidl granule a taky jsem nemela penize na drazsi znacky takze jsem se rozhodovala mezi pedigree a friskies (i dle reklam). nakonec vyber padl na friskies jelikoz dela mini granule a pro naseho psika je to lepsi...kenny nam prospiva, nic ho netrapi, nikdy nebyl nemocny, vahu ma ukazkovou, energicky je. no a pred nedavnem jsem nekde cetla ze pedigree nebo friskies jsou ten nejvetsi hnuj mezi granulema. narazila jsem na stranku psikrmivoradce.cz kde jsou hodnocena krmiva a kde jsem se docetla vsemozne informace. no a ted se ptam...kenny je bytovy pes takze za den moc energie nevyda ale rad chodi na dlouhe prochazky takze si to vynahrazujeme odpoledne nebo o vikendech...friskies jsou teda asi nutricne spatny ale co kdyz mu koupim nejaky lepsi a on mi zacne pribirat a mit treba ruzne problemy protoze bude mit vyzivovejsi granule? cetla jsm i o psech kteri po kvalitnich granulich meli zazivaci a jiny problemy...mam mu to menit kdyz je v pohode?nebo co s tim? Díky

Předmět Autor Datum
Nejsem znalec, mojí radu berte s rezervou. Máme psa rasy Bullmastif, je to něco co popisujete vy, le…
Ciliátek 20.10.2014 14:56
Ciliátek
díky...a co se ciste hypoteticky stane kdyz bych to zmenila najednou?
kacislavka 20.10.2014 14:59
kacislavka
Maximálně to nebude chtít, někdy může mít pes při změně krmiva (zvlášť pokud přecházíte na kvalitněj…
Réza 20.10.2014 15:13
Réza
Naši bordeřici (nyní 2 roky) jsme krmili granulemi Essentialfoods (bez obilovin) a ty nám seděly per…
Ivoš 20.10.2014 15:39
Ivoš
Ahoj, krmím cca 130-140kg psů ,mám různá plemena od kavkazana až po krysaříky tzv. barfem, vychází m…
kacaba1 20.10.2014 16:00
kacaba1
Jen malý postřeh z naší zkušenosti - "přeučovali" jsme sice kočku z whiskasů, ale předpokládám, že p…
lillek 20.10.2014 16:12
lillek
Jj, oni tyhle levný srágory dochucují, aby zvířata to obilí žrala...kvalitní granule dochucované nej…
Aurifer 20.10.2014 18:19
Aurifer
Já mám osmiletou fenu s citlivým zažíváním a osvědčili se mi rybí granule od wolfsblut.cz, jsou sice…
pavluch 20.10.2014 19:21
pavluch
Má někdo zkušenosti s royalcanin granulema? Když to tu čtu tak jsem se zhrozila, jestli taky nekrmim…
Klaudiee 20.10.2014 22:28
Klaudiee
RC býval velice kvalitní před asi 12-14 lety, pak ho začali vyrábět poláci, nic proti nim, ale kvali…
kacaba1 21.10.2014 18:49
kacaba1
My krmíme RC doporucili nam na veterine dietni pro jorksira, rozhodne po tom nema prujmy jako po lev…
Jancanew 29.10.2014 11:32
Jancanew
diky vsem za odpovedi tak ja to teda zkusim michat v nejakym pomeru a uvidim jak se na to bude tvari…
kacislavka 21.10.2014 06:48
kacislavka
jo a jeste kdyz uz budu kupovat ty drazsi granule...nevite o nejakych mensich prave pro male psy? ke…
kacislavka 21.10.2014 07:06
kacislavka
Tak to by si zkusil jednou :D
Réza 21.10.2014 18:21
Réza
Většinou má každá lepší řada velikostně rozdělené granule pro velké, střední a malé psy.Ale třeba mo…
kacaba1 21.10.2014 18:51
kacaba1
Aké máte skúsenosti s granulami Eukanuba ? Ďakujem.
johny13 22.10.2014 15:56
johny13
Na eukanube jsem začínal se svým irským setrem. Byl jsem s nimi spokojený, jen mě chovatel varoval,…
Zdoter 22.10.2014 19:07
Zdoter
Bolo by to pre 11 r. sučku kríženca kríženého jazvečíka s bohvie čím...;-)
johny13 22.10.2014 19:11
johny13
To samé co RC, pytel pšenice vyjde podstatně levněji, klidně bych zkusila Brit-střední třída prémiov…
kacaba1 22.10.2014 19:22
kacaba1
Porovnával som Brit s Eukanabou a prišlo mi to skoro rovnaké zloženie. Orijen už vyzerá lepšie.
johny13 22.10.2014 21:23
johny13
Brit a Eukanuba jsou srovnatelné složením, ale cenově jsou dost rozdílné.
kacaba1 23.10.2014 09:54
kacaba1
Takže táto odpoveď : " To samé co RC, pytel pšenice vyjde podstatně levněji, klidně bych zkusila Bri…
johny13 23.10.2014 15:13
johny13
Smysl je v tom, že pokud by chtěl zadavatel. nebo zadavatelka pokračovat ve střední třídě, mezi kter…
kacaba1 30.10.2014 10:56
kacaba1
Tak třeba právě TOTW, které doporučuješ, rozdělení podle velikosti nemají...
Nessy 29.10.2014 19:23
Nessy
Můj názor co se granulí týče: Nejdřív je nutno vědět, že žádný žebříček "prémiové, superprémiové, h…
Elaphka 29.10.2014 21:36
Elaphka
My krmili britem. Asi to nebude úplně nejlepší krmení ale je cenově velmi přijatelný a lepší než ped…
qwerty.pawii 11.11.2014 10:55
qwerty.pawii
Tak já třeba kupuju tyhle granule pro psy a můj pes zatím žádné zažívací problémy neměl, takže by sn… poslední
kalimero 28.04.2015 11:12
kalimero

Nejsem znalec, mojí radu berte s rezervou. Máme psa rasy Bullmastif, je to něco co popisujete vy, leží na pohovce a chodíme na dlouhé procházky. Granule jsem párkrát měnili, hlavní je neměnit granule najednou. Nejdříve je mixovat v pořad větším poměru až nakonec bude jíst jen nové granule. Osobně můj názor je že pedigree a friskies jsou ty největší hnusy. Jak říkám jen můj názor.

Maximálně to nebude chtít, někdy může mít pes při změně krmiva (zvlášť pokud přecházíte na kvalitnější bez obsahu obilovin) průjem. Prostě přidávejte ke starým granulím ty nové a postupně zvyšujte jejich poměr k těm starým. Jinak Friskies a tomu podobná krmiva jsou opravdu snad to nejhorší, čím můžete psa krmit. Vzhledem k tomu, že obsahují víc obilovin a sóji, než masa (což jsou v tomto případě spíš veškeré zbytky, kůže, kosti - složení udává 4% :!: kuřecího masa v tom už tak chabém procentu živočišné složky...zbytek je kdoví co), by snad vyšlo na stejno, kdybyste ho krmila rohlíkama.
Jinak pokud můžu taky sdělit svůj názor, tak jsem od několika majitelů psů slyšela, že je vyjde levněji barfovat, než kupovat granule. O tom je sice potřeba si hodně nastudovat, aby to člověk dělal správně, ale nic lepšího, z hlediska výživy a přirozenosti stravy, asi pro psa nevymyslíte. My naší feně částečně barfujeme (krky, žaludky, srdíčka, tvaroh atd.) a střídáme to s granulema Pro Plan. Pes, co je celoživotně na mouce a sóje, vám leda tak odejde na ledviny a srdce.

Naši bordeřici (nyní 2 roky) jsme krmili granulemi Essentialfoods (bez obilovin) a ty nám seděly perfektně. Opravdu bych nikdy nekoupil granule s obilovinami, případně to nejhorší co jste už tu vyjmenovali.. :x:
Ono šetřit na granulích je pro psa to nejhorší..
Nyní už nějakou chvilku krmíme masem a o bafu jsme toho načetli spoustu a závěr? Nic se nemá přehánět a každej den odvažovat na gramy maso a zeleninu?? Prostě mám tak nějak v oku kolik čeho a pes má luxusní vyváženej jídelníček plnej různých chutí, čerstvých potravin (maso, zelenina, trochu ovoce, tvarohy, vejce apod.) a je ten nejspokojenější ;-) mimo to nás to vyjde na polovinu pořizovacích nákladů granulí, když kupujeme u bafr. prodejen, ještě levněji když se dostanu na jatka ;-)
A pes najednou nesere 3x denně jako po granulích (byť kvalitních) ale max 1-2x denně a to je rozdíl, co všechno dokáže tělo spotřebovat z masa a co z granulí..a taky se začala pěkně osvalovat a váhou rozhodně nejde dolů ;-)

Ahoj, krmím cca 130-140kg psů ,mám různá plemena od kavkazana až po krysaříky tzv. barfem, vychází mě to na cca 2000 kč měsíčně, s tím, že zeleninu k masu mám převážně svoji.
Jinak friskies a pedigree jsou na stejné úrovni jako granule kaufland, já bych tím nekrmila.Můžete přejít i najednou, pokud není citlivější na trávení.Protože krmím cca 10 let masem, tak se v granulích příliš neorientuju, ale doporučuju orijen, taste od the wild, nebo jiné bezobilné řady krmiv.
Co se týká problémů s váhou, na barfu je dobré to, že si upravíte dávku a druh masa podle potřeb psa, mám roční zvířata, ale i 15ti leté důchodce, takže dle toho taky upravuju krmnou dávku a přílohy.Na granulích to bude podobně, nebudete kupovat tzv. zátežovku granule pro sportovní psy, ale pro psy normální aktivity.

Jen malý postřeh z naší zkušenosti - "přeučovali" jsme sice kočku z whiskasů, ale předpokládám, že princip bude podobný..
Nelekni se, pokud ti ty "lepší" granule ze začátku nebude chtít žrát. Nevim, co do těch levnejch granulí přidávaj, aby se po tom ty zvířata mohly utlouct, ale asi to bude vydatný. Kočka ze začátku nový granule skoro nežrala (a to jsme zkusili fakt dost druhů), částečně pomohlo to míchání, ale i tak se jí celkem dařilo si to přebrat a vyzobat whiskas... Vydržela dělat zagorku docela dlouho a i trochu zhubla... ale přeci jen hlad nakonec zvítězil a teď už žere krásně a rozdíl je fakt strašně vidět (srst, mohutnost...). Jinak docela pak pomohlo, když jsme "nový" granule lehce posypali pivovarskejma kvasnicema.

Jj, oni tyhle levný srágory dochucují, aby zvířata to obilí žrala...kvalitní granule dochucované nejsou a tak je některá zvířata ze začátku nechtěj. Jinak ta zvířata právě víc tloustnou (a taky víc serou) právě po těch levnějších granulích, kterých musí sežrat víc, než těch kvalitnějších.

diky vsem za odpovedi tak ja to teda zkusim michat v nejakym pomeru a uvidim jak se na to bude tvarit...jo a pridavate nekdo do krmeni morskou rasu kelp? je pry na odbouravani kamene na zubech takze proti pachu...jen nevim kdyz mu ted zmenim stravu na lepsi a dostal by jeste rasu ve ktere jsou taky vitaminy tak aby se mi z toho nepo...

Na eukanube jsem začínal se svým irským setrem. Byl jsem s nimi spokojený, jen mě chovatel varoval, že se mu už párkrát stalo,že po nich jsou štěňata "nohatá", zkrátka se hrozně vytáhnou a mají pak problém vlézt se do standartů. Po zhruba půl roce (cca 8 měsících psa) jsem přesedlal na chicope a pak pro plan.
PS: Je pravda,že na jarním svodu měl můj hafan v 8 měsících v kohoutku maximální výšku co povolují standarty tak na tom něco bude :-D

Můj názor co se granulí týče:

Nejdřív je nutno vědět, že žádný žebříček "prémiové, superprémiové, hypermegaultraprémiové" atd. označení krmiv není podle žádného oficiálního žebříčku, je to jen a pouze reklamní tah firem.
FRISKIES nejsou snad ani granule pro psy, obsahově obilovin bych to přirovnala ke krmivu pro koně (samozřejmě nadneseně řečeno), to samé EUKANUBA, ROYAL CANINE, PROPLAN... ty už bohužel nejsou to, co bývaly.

Z těch dobrých určitě doporučuji ESSENTIALFOOD, TASTE of the WALD, ORIJEN (obsahově mají vyšší % tuku, tudíž nemusí sednout úplně všem), ACANA (bezobilná řada), ARTEMIS, WOLFSBLUD, popř. třeba české CARNILOVE, N'n'D GRAIN FREE.
Z té střední třídy, která finančně vychází lépe - ale trošku se to odráží na kvalitě: MARP, ONTARIO, popř. BRITCARE (bílý pytel), ale ty brity jako poslední možnost.

Zadavatelce: pokud chcete změnu granulí, doporučuji TOTW, mají právě malinké granulky, jako "pro miminka".
Ještě ale upozorním na změnu granulí, nesmí to být rychlé! Vzhledem k tomu, že friskies obsahují asi 4% masa a TOTW 80%, musí jít navykání na granule POSTUPNĚ, přeučování v rámci klidně dvou měsíců. Postupným mícháním, přidávání TOTW a snižování friskies, než se dostanete na čistou dávku TOTW. MUSÍ to být postupně, protože GIT systém dostává docela na prdel.

Jináč co se kvality krmiv týče, doporučuji tento článek http://blog.doktorkaromana.cz/2014/02/09/top-dry-d og-food-2014-test-krmiva-pro-psy/.

My krmili britem. Asi to nebude úplně nejlepší krmení ale je cenově velmi přijatelný a lepší než pedigree nebo friskas. Teď máme ale energické takže víc asi neporadím :) ale po tom britu hezky nabral (nalezen vychrtlý) a neměl po něm žádné problémy, jinak jak píší níže, navykat postupně a vyvarujte se častým změnám krmiva. Plno lidi barfuje, já s tím zkušenosti nemám tak nevím ale je to pro ně nejpřirozenější :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru