Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiliqua gigas (tilikva obrovská), zahrabává se.

Přeji pěkný den všem,
potřebuji radu. Před 14 dny jsem si domu přivezl tři tilikvi, vše probíhalo v pořádku. Jídlo mizí ještěrky jsou aktivní. Včera jsem, ale jednu tilikvu našel v nejchladnějším místě terária zahrabanou ve vlhké rašelině. Koukala jen hlava. Vytáhl jsem ji a byla úplně studená. Dal jsem ji tedy pod lampu k ostatním a ten den normálně fungovala. Nažrala se a vyhřívala se.
Nicméně dnes jsem přišel domů a tilikva opět zahrabaná. Nevíte čím by to mohlo být? Ostatní dvě jsou normálně aktivní. Nahřívají se pod lampou, žerou, vše se zdá být v pořádku.

Terárium: 100x50x50cm (klasika, větrání dole, hore) - dxvsh. Jedna bodovka 60W - pod žárovkou 35 - 40°C, nejchladnější místo 22°C. Rosím každý večer - právě ve vlhkosti je jediný rozdíl (po rozjetí terária rašelina + lignocel vysychal a byla tedy vyšší vlhkost). Krmím vším možným: hroznové víno, vařené maso - nejčastěji kuřecí, vajíčko, strouhaná mrkev / jablko, šneci, cvrčci, občas kočičí konzerva... Denně jídlo měním. Obaluji v roboranu.
Ještěrky mají cca. 3 měsíce, jsou z domácího chovu, žádný import! Pohlaví nevím, mělo by se jednat o trio, ale všichni víme jak to je s určováním pohlaví u těchto scinků...

Takže nějaké rady? Mám ji pro jistotu šoupnout do karantény? Ještě dodám, zrovna se svlékají, dvě jsou téměř svlečené. Ta jedna zahrabaná je zakalená.

Díky moc za každou užitečnou radu.
Vítek.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, nemáte zde někdo kontakt na chovatele z Mladé Boleslavi?? Děkuji poslední
amaroun 25.09.2015 09:16
amaroun

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...