Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Phelsuma madagascariensis madagascariensis

Dobrý den všem,
jsme začátečníci a rádi bychom se zeptali na několik drobností, než si pořídíme P. madagasceriensis. Podle internetových zdrojů jsme usoudili, že tento druh gekona je vhodný i pro začátečníky. Nechci se ptát ani na velikost terária, ani na svícení, to vše je dohledatelné, spíš bych se chtěla ujistit ve sporných bodech. Rádi bychom chovali jednotlivce. Ovšem na internetu z 10 zdrojů 10 různých názorů. Je možné felsumy chovat i jednotlivě? Neradi bychom trápili zvíře samotou jen proto, že nám to tak vyhovuje. Nemáme ambice mít odchov. Pořídit bychom chtěli samce.
Co se pořízení týče, jsme z Olomouce, proto se chystáme na burzu, která tady bude v listopadu. Víte někdo o kvalitním chovateli, který by nám mohl felsumu prodat? Nabídek na internetu je hodně, ale bohužel ne všechna zvířata jsou v dobrém stavu apod. Nejlepší by byl někdo, kdo nám do začátku poradí, jak se o felsumu starat co nejlépe.
Ještě bych se chtěla dozvědět více o krmení. Opět jsem našla na internetu (i tady) různé informace. Můžu (případně) felsumu krmit i pavouky odchycenými u nás? A jak je to s červy? Někde píšou červy ano, někde je zas chovatelé odsuzují...
Jen už poslední věc, měla by mláďata mít menší terárium než dospělá ještěrka? Jak staré mládě bychom si měli pořídit?
Předem vám všem děkuji za odpovědi. Chápu, že jsou začátečníci obtěžující :-D. Jen se snažíme si vybrat takového ještěra, abychom péči o něj zvládli a netrápili ho. Budeme vděční za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sehnat Phelsuma mad. mad. není rozhodně tak snadné,určitě jsou daleko méně chované než grandis.Není…
Martin1 27.10.2014 20:02
Martin1
Děkuji Vám za odpověď. Určitě jste nám pomohl. Samozřejmě chovat pár by bylo zajímavější i zábavnějš…
Janan323 28.10.2014 12:56
Janan323
S vajíčky žádný problém není,stačí je odinkubovat v krabičce na teráriu. poslední
Martin1 28.10.2014 16:20
Martin1

Sehnat Phelsuma mad. mad. není rozhodně tak snadné,určitě jsou daleko méně chované než grandis.Není problém chovat jen jedno zvíře,ale proč to dělat?V páru jejejich chování určitě zajímavější.Krmit pavouky a podobným smýkaným hmyzem samozřejmě jde.Červy občas taky,ale spíše jen jako doplněk.Určitě je lepší mít mláďata v menším teráriu než dospělé.Pokud máte zájem,mám na prodej cca 9 měsíční samici Phelsuma mad. mad.

Děkuji Vám za odpověď. Určitě jste nám pomohl. Samozřejmě chovat pár by bylo zajímavější i zábavnější, ale na odchov se opravdu necítíme a jinak bychom nevěděli co s vajíčky. Vaši nabídku zvážíme a děkuji za ni. Pokud jsou tak vzácně chované, jako říká příspěvek pode mnou, tak bych Vás kontaktovala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru