Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mladí potkani

Ahoj všem ted´ jsem byla pro mladé potkany na krmení hadů a všimla jsem si, že ten celý vrh má půlku až třetinu ocasů.Genetika? Se samicemi samec příbuzný není.Nebo že by je okousala samice při čištění, jedná se o prvničku.Oni je hadi sežerou o to obavy nemám, jen mě to zajímá, zda se s tím už někdo setkal.Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
že jim je samice omylem okousala se stát taky může, ale to se stane většinou tak u 1 mláděte, ne u c…
Aurifer 14.11.2014 22:27
Aurifer
Ne žádný kroužky, prostě je ocas zdravý, jako by byl celý, jen ho mají někteří jen jako křeček, někt…
kacaba1 15.11.2014 09:31
kacaba1
no pokud to vypadá jako normální ocas, ale zkrácený, tak to asi fakt bude genetikou. Pokud ano, tak… poslední
Aurifer 15.11.2014 16:38
Aurifer

že jim je samice omylem okousala se stát taky může, ale to se stane většinou tak u 1 mláděte, ne u celého vrhu. Nemají na zbytcích ocasu jakoby zaškrcené kroužky? To je u mláďat nejčastější příčina ztráty ocasu - říká se tomu "ring tail". Je to způsobený špatnýma podmínkama chovu, většinou zanedbáním hygieny nebo velmi nízkou/velmi vysokou vhkostí, když jsou mláďata malá, ale hadům to je samože jedno.

Junak občas se vyskytnou i geneticky daní "krátkoocasí" potkani - rumpy a stumpy, případně uplně bez. Ale to jsou recesivní mutace, takže u nepříbuzných jedinců by se projevit neměly.

Ne žádný kroužky, prostě je ocas zdravý, jako by byl celý, jen ho mají někteří jen jako křeček, někteří do půlky.Zvířata mám v čistotě,mám neomezený přísun hoblin a chovám je pro svoje vlastní hady, občas se mi tedy přemnoží , jako ted´ , ale chovám je zejména pro svoji potřebu, vlhkost no....když se narodili, tak byly ty mlhy, mám je venku, se střechou a kryté ze tří stran, ale kroužky nemají, jen pahýlky, prohlížela jsem je bedlivě, protože jsem to ještě nikdy neviděla.Ted´ jsem byla prozkoumat další dva vrhy holat a ty jsou v pořádku, na tyhle jsem koukla jen zběžně, protože samice byla prvnička, tak jsem jí nechtěla rušit.Ale všimla jsem si u Žemle-to je ta samice po které je vrh s divnými ocasy, že jí taky chybí kousek, sice malý, ale chybí, nemá na konci úplnou špičku jako zbytek, ale je trochu zaoblená.Tuhle jsem si koupila kvůli barvě, protože se mi líbila, asi to už měla při koupi, takže by byla tak přešlechtěná a přenášela to na mladé.Je z normálního hobby chovu přes známou ve zverimexu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru