Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán útočí na psa

Dobrý den,

potřebovala bych od Vás poradit. Mám 4-letého leguána.
Už dva roky bývám s Legošem u přítele, který má 7-letého dobrmana. Ze začátku Legoš měl z něho strach a došlo i k šoku. Ale časem se vše změnilo. Legoš denně lozí po pokojích a hlavně se rád sluní v okně. Zvykl si tedy na ustavičné hlídání dobrmanem, i když samotné je nikdy nenecháváme a hlídáme je. Ale před pár dny začal po dobrmanovi útočit.

Vypadá to asi takto: i když je legoš otočený zády a leží na větvi v teráriu ve výšce 1,5 m a najednou psa spatří u terária. V momentě se napruží, nafoukne lalok a vystartuje. A to klidně pak vysí za zadní nohy z větve. Včera i skočil z větve a už se připravoval ho švihnout.(Většinou totiž terárium nemáme zavřené, aby si kdykoli mohl vylézt do okna anebo se prošel). Nikdy to nedělal. Švihal max. do 1 roku. Pak se z něj stal klidný mazlíček.

Hodně i na něj kýve hlavou. První jsme mysleli, že ho zdraví, ale po těchto reakcí už to vypadá, jak kdyby ho vyzýval na souboj :-D Ale, když se k němu přiblížím já a oslovím ho i pohladím je sice trochu napružený, ale je v klidu a nic mi neudělá.

Pročítala jsem už různé poradny a brožurky, ale nikde žádné konkrétní vyjádření na můj problém. Všude píšou, že tyto agresivní reakce se dějí, když má období páření. Nevím, jestli jsem si už na dotaz neodpověděla, ale chci si být jistá i z vašich zkušeností, že je to jen období a že to ustane. Protože mám strach, že by to mohlo špatně skončit. Pes si to nenechá dlouho líbit a při menší naší nepozornosti ho rafne.

I z důvodu našeho bezpečí se ptám, aby nezačal na nás být agresivní a abych neměla obavy po příchodu miminka, jaké bude mít reakce na něj. I když je to takový mazel a klidně za námi lozí do postele. Převážně, když něco jíme. Dokáže usnout nám za hlavou. Papá nám z rukou, lozí po nás. Prostě nikdy jsme takové agresivní chování u něho neviděli.

Omlouvám se, za rozepsání, ale ve dvou větách mi to nešlo napsat. Aby, jste měli představu, jaký náš leguán je.
Děkuji tedy za váš čas k přečtení a napsání vašich zkušeností. Jen doufám, že je to prkotina a nemáme se čeho obávat :)
pěkný den všem přeji
Jana

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny