Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguánek obojkový (Crotaphytus collaris) - nežere

Zdrávím,
Od 15.11. mám doma mladý pár Leguánků obojkových (Crotaphytus Collaris). Podle prodejce jsou narozeni 7/2014.
Do teď jsem čekala jestli vše není o přesunu do nového terária, ale stav samce mě znepokojuje. Od té doby co jsme je přinesli domů téměř nic nespořádal. Včera odpoledne měl svůj rekord kdy mi snědl 2 větší a 2 menší cvrčky. Předevčírem si vzal 1 cvrčka a den předtím 2 cvrčky. Začal viditelně hubnout a to mě trápí. Většinu dne polehává na svém oblíbeném místě ve štěrbině v pozadí během dne se de obvykle projít, pohrabat se v písku, poležet nahoře na pozadí kde je nižší teplota a občas si rád pospí na žárovce. O potravu nejeví zájem, ani když těsně před ním leze. Působí apaticky, ale reaguje na mě, na samici a i na cvrčky (bohužel ne lovem ale pouze pozorováním).
Nejvíce mě mate, že samička je celý den od rozsvícení do zhasnutí aktivní a nejraději na výhřevném místě (kam on zabloudí jen zřídka) spořádá denně okolo 8 cvrčků a aktivně je loví (sotva se někde ukáže je po něm). Viditelně přibírá a dobarvuje se (vzor se zvýrazňuje). Málokdy běhá (pokud zrovna neletí za cvrčkem), ale velmi ráda skáče takže jí zřejmě členité terárium vyhovuje.

Podmínky chovu:
Členité pozadí, skrýš v podobě kůry (kde přes noc hraboší a spinká samička), kmen na kterém se vyhřívají, miska se zeleným a druhá s vodou, na dně terária z půlky písek a z půlky drobný štěrk, Zářivka pro dosvětlení, UVB, a obyčejná žárovka pro výhřev. Terárium takto bylo koupeno od odborníka (tedy bez světel pouze s výhřevnou).
Teploty - 30° ve většině terária, 37°výhřev, 26° vrchní roh terária (občas tam zavítají - soudím že když jim je horko) Pokud se nemýlím výhřev by mohl být vyšší ovšem samička na něm po chvilce otevírá tlamičku (dle mého se chladí), tím soudím že je dostačující.

Poraďte co pro něj mohu udělat aby byl aktivnější a rozjedl se? Nevím kde je chyba.

Předem se omlouvám za nekvalitní fotky - aktuálně doma nemám foťák tak snad postačí telefon.
[mod]Změna předmětu, původně: Leguánk obojkový (Crotaphytus Collaris) - nežere (cejna)[/mod]

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru