Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kajmanka supi

Zdravim, chtel jsem se zeptat jestli nevite o nejakem chovateli ktery prodava kajmanky supi. Vsude clovek vidi jen kajmanku dravou a supici nikde :( dekuju za odpoved.

Předmět Autor Datum
Například zde http://www.tortoisfarm.com/products/macrochelys-te rmminckii/, běžně jí nabízejí v Pol…
Praprapraještěr 29.11.2014 15:55
Praprapraještěr
Dekuji :)
Ettry 29.11.2014 20:20
Ettry
A nevite o nejakem chovateli kajmanek dravych? Abych nemusel jezdit po vystavach a jel rovnou na jis…
Ettry 12.12.2014 23:00
Ettry
Tady v republice těžko bude nějaký chovatel co má vlastní odchov. Před dvouma měsíci jsem koupil mla…
ksjmankaaaaa 13.12.2014 02:17
ksjmankaaaaa
Jn 2000 nejsou spatne. A nevite ani ze by nekdo mel odchovy kajmanek dravych u nas?
Ettry 13.12.2014 02:22
Ettry
Jistěže tu odchovy chelyder jsou, projeďte si ifaunu, posledních několik měsíců tam byly inzeráty na…
Epanterias 13.12.2014 15:42
Epanterias
Tak ja jdu do zelvy hlavne diky tomu ze se dozije tolika let. Jsem celkem citlivka a kdyz mi umrel n…
Ettry 13.12.2014 15:59
Ettry
Vpohodě, to tak nějak byla kritika všeobecná. Je to každého věc, co chová, o tom jsem nehovořil. Pok…
Epanterias 13.12.2014 16:16
Epanterias
Ještě jednou do toho vstoupím - v nadpisu je kajmanka supí, tedy Macroclemys temminckii, a nakonec s…
Praprapraještěr 13.12.2014 19:21
Praprapraještěr
Slo o to ze jsem chtel supici. Ale ne z importu ale nejlepe od chovatele. Ale nevadilo by mi mit i k…
Ettry 13.12.2014 19:38
Ettry
Toom řešil Chelydry, proto jsem to ujasnil, resp. odpovídal na jeho otázku. Supky odchovává/odchoval…
Epanterias 13.12.2014 20:43
Epanterias
Samozřejmě, že je odchovávají v ZOO v Praze, varany komodské taky :-D Ale je dobře, že se to přesměr…
Praprapraještěr 13.12.2014 21:34
Praprapraještěr
Jasne ze mluvim o M. teminicki . Na ZE byla opravdu za 2tis. Bylo jich tam vice k prodeji nektere i…
Kajmankaaaa 13.12.2014 22:49
Kajmankaaaa
Pane pochybovatel muzete byt v klidu, neni to moje prvni ani posledni zvire . Kajmanku jsem kdysi uz…
Kajmankaaaa 13.12.2014 22:45
Kajmankaaaa
Tiež to vidim na inzerat "darujem, predam,.." do 3r. Ci mas doma bazen? Mladata su naozaj pekne, no…
Cataphractus 14.12.2014 15:33
Cataphractus
Pokud to bylo na me tak ja ji budu mit ze zacatku v nejakem akvarku a pote az vyroste budu stavet ne…
Ettry 14.12.2014 15:55
Ettry
Este ta serpentina urcite v nejakej vazne velkej nadrzi v dospelosti, no taku temminckii v dospelost…
Cataphractus 14.12.2014 17:59
Cataphractus
No za sebe jsem hned v klidu, když Vám zdrhla:-D
Epanterias 14.12.2014 20:36
Epanterias
Nebyla velka mela kolem 35cm na karapaxu :-))
Kajmankaaaa 17.12.2014 20:45
Kajmankaaaa
To je jedno jak byla velká. Zrovna letos byla v jedněch zprávách zmínka o odchytu "uniklých" kajmane…
Epanterias 18.12.2014 17:39
Epanterias
Epanterias vy jste zrejme velmy zakomplexovany clovek. Vam nikdy nic neuteklo ? Vy jste nezacinal a…
mlcprosimte 23.12.2014 09:28
mlcprosimte
Ale Epanterias mal pravdu a to uplnu. Nie zvierata ako kajmanka, neutekaju nikomu bezne. A taketo zv…
anchietae1 23.12.2014 09:53
anchietae1
Presne tak, stačí jedna v prírode chytená kajmanka a máš toho plné správy. Okrem toho, že kajmanky p…
miro293 23.12.2014 11:14
miro293
Miro, v České republice je třeba mít povolení z plazů jen jedovaté + krokodýli.. taková novinka, co…
Afričan jinde 23.12.2014 14:04
Afričan jinde
Děkuji za psychoprofil. Trefil jste to, já jsem zakomplexovaný skutečně velmY:-D My dva si asi ani r…
Epanterias 23.12.2014 18:12
Epanterias
Já bych Epanteriase moc nedráždil :)) má v sobě ukrytého pantera :-D Navíc má 100% pravdu. Chtělo by…
Praprapraještěr 23.12.2014 19:45
Praprapraještěr
Radsi pujdu nakonec do kajmanky drave kdyz to tak ctu :) kazdopadne dekuji za veskere info :) preji… poslední
Ettry 24.12.2014 20:03
Ettry

Tady v republice těžko bude nějaký chovatel co má vlastní odchov. Před dvouma měsíci jsem koupil mladé na živé exotice v praze . Nabízeli je tam za cca 2000,- ukecal jsem je na 1600,-. Mladé mám v cca 200l akce s zivorodkama a kajmanka roste jako diva. Za ty dva měsíce narostla cca 2 cm na karapaxu . Jedná se o import ale cena velmy přijatelná .

Jistěže tu odchovy chelyder jsou, projeďte si ifaunu, posledních několik měsíců tam byly inzeráty na mimina z ČR.
Ps: k pisateli nad Vámi, nevím co je to přijatelná cena, když někoho utáhnu ze 2000 na 1600. Osobně jsem zvědavý, kolika z Vás vydrží ten zápal na dalších 50-60let až bude mít želva několik desítek kilo, bude schopná useknout ruku, kolik z Vás dopáruje. Rád se po letech mrknu, jak máte řešené ubikace a je o Vaše mazly nadále postaráno jako nyní. Zpravidla to totiž končí po roce dvou inzerátem "kdo by chtěl kajmanku, vyměním kajmanku atd.."

Tak ja jdu do zelvy hlavne diky tomu ze se dozije tolika let. Jsem celkem citlivka a kdyz mi umrel nejaky mazel (krecek, pes) tak sem to hrozne obrecel a rad bych neco co spis prezije me nez ja ji. A samozrejme se mi take kajmanky libi. S tim ze vyroste a bude nebezpecna pocitam, vim ze si nekupuji nejakeho mazla ktereho budu drbat na hlave aniz by mi neukousnul prsty. Ubikace je vymyslena take takze ze by se mela spatne se nebojim. Jen skoda ze nejsou nejake stranky v cestine co by vice popisovali zpusob chovu a podobne.

Vpohodě, to tak nějak byla kritika všeobecná. Je to každého věc, co chová, o tom jsem nehovořil. Pokud na ně má člověk prostor, krmí tak jak má, má pro charakter kajmanek pochopení, tak je to fajn a mohu jen poblahopřát.
Jinak v dnešní době máte přehršel zahraničních stránek (informací je na nich dostatek), na české bych se v tomhle příliš nespoléhal.

Ještě jednou do toho vstoupím - v nadpisu je kajmanka supí, tedy Macroclemys temminckii, a nakonec se diskuze přesměrovala na kajmanku dravou (Chelydra serpentina). Takže by bylo dobré si to ujasnit...
Jinak kajmanky supí (Macroclemys temminckii) myslím nikdo v ČR neodchovává, ale zcela jistě chová... Mláďata jsem opět viděl na Čuříkovi. Za dva tisíce ale myslím ne :-)
Kajmanka dravá (Chelydra serpentina) - dovozů je spousta, na Exotice jsou běžně dostupné. Ale tyhle želvy je lepší koupit z odchovu v ČR, který je již pravidelný. Já je mám od naschov.webnode.cz a jsou to naprosto špičková mláďata.
Mír s vámi.

Samozřejmě, že je odchovávají v ZOO v Praze, varany komodské taky :-D Ale je dobře, že se to přesměrovalo na kajmanku dravou, přeci jen supí není jen tak pro někoho (viz. Váš příspěvek výše).
TooMe zkuste ten odkaz, ale asi aktuálně mláďata nejsou. Nicméně opravdu mohu doporučit a můžete si i prohlédnout rodiče, abyste věděl do čeho jdete.

Pane pochybovatel muzete byt v klidu, neni to moje prvni ani posledni zvire . Kajmanku jsem kdysi uz choval ale bohuzel mi utekla z jezirka, coz je moje chyba a do dnes me to pekne s... Kajmanka je moje srdecni zalezitost , dopreju ji samozrejme co bude v mych silach.

To je jedno jak byla velká. Zrovna letos byla v jedněch zprávách zmínka o odchytu "uniklých" kajmanek na jakémsi rybníku v Čechách pomocí hnilého masa (převzatá osvědčená technika z USA). Ideální pro mudly, aby si zase přihřáli polívčičku s nějakými trapnými zákazy. Jen víc obdobně "zodpovědných" frajerů;-). Rád bych tu četl zprávy o povedených odchovech a letitých úspěšných chovech, ne zhovadilosti typu "jsem rádoby úspěšný chovatel frajer, ale uteklo mi to a vlastně na tom nezáleží, protože to bylo malé". Zbytečný nádech podobně stupidních vláken jako byla razítka. Chovejte kajmanky, ale nedělejte jim negativní reklamu. Vy se na chov vy*erete, protože Vás už nebaví, ale ostatním chovatelům svým jednáním zkomplikujete život. Snad si rozumíme;-)

Epanterias vy jste zrejme velmy zakomplexovany clovek. Vam nikdy nic neuteklo ? Vy jste nezacinal a neucil se ze svych vlastnich chyb ? Pokritec jako vy by vubec nemel sedat k pocitaci a neco psat na internet. Akorat odrazujete . Nebudte takovy ignorant vy taky nejste dokonalej a to vas ani nemusim znat. A aby sme si roumeli, bylo by lepsi kdyby ste se uz nevyjadroval .

Ale Epanterias mal pravdu a to uplnu. Nie zvierata ako kajmanka, neutekaju nikomu bezne. A taketo zviera mate mat zabezpecene pred utekom, lebo jedine vasim blbym pristupom nahravate uradom, pablbnym ochranarskym organizaciam, ludom co tvoria zakony o ochrane, aj ked tomu prd rozumeju. Hlavne ze utekate kupovat dalsiu. Snad uz tak nedopadne.

Presne tak, stačí jedna v prírode chytená kajmanka a máš toho plné správy. Okrem toho, že kajmanky patria medzi nebezpečné živočíchy, ktoré môže chovať iba človek nad 18 rokov a navyše s patričným povolením. Podobne ako krokodíly, jedáky a ostatné podobné zvieratá.
Je len sprostosť predajcov, že v záujme zisku predávajú takéto zvieratá ľuďom, čo na ne nemajú vek alebo rozum. Ak ju niekto chce chovať a má si byť vedomý jej povahy a podľa toho jej má zaistiť vhodné podmienky bez možnosti úteku. Ak nie, nech chová škrečka.

Já bych Epanteriase moc nedráždil :)) má v sobě ukrytého pantera :-D Navíc má 100% pravdu.
Chtělo by to víc zodpovědnosti a sebereflexe. Kolega, od kterého jsem kupoval kajmanky mi ukázal samce, abych věděl do čeho jdu. Sám jsem mu říkal, že jsem sakra přemýšlel než jsem mu napsal, a to mám dost zkušeností s velkými hady i varany. On mi zase říkal, že i když každoročně množí kajmanky dravé, tak až teprve nyní přemýšlí nad supí. Jo a propo paludária má na zámek....(jen k té zodpovědnosti - nic nenechává na náhodu).
Jinak pro Tooma - na Terrabazaru byly kajmanky supí za 2000, skutečně a opravdu to tak je, a kajmanku dravou jsem nyní zahlédl na ifauně za 199 Kč!!! Začínají jít ceny dolů a to si myslím je rovněž nebezpečné - tahle zvířata by neměla být takhle dostupná...

Radsi pujdu nakonec do kajmanky drave kdyz to tak ctu :) kazdopadne dekuji za veskere info :) preji Vam vsem Stastne a Vesele Vanoce a prosiiim, nehadejte se tu ;) i kdyz nazory tu padaji rozumne. Pochopil sem to ve stylu : utekla mi kajmanka,nevadi, poridim si novou. A argumentovat tim ze kazdy jednou udela chybu, zrovna nechat utect takhle nebezpecne zvire neni jen chyba ale poradna nezodpovednost..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru